05.10.2022 |
Territoris.cat

El Parc de la Banqueta de Juneda recupera l'òliba

Aquesta reincorporació a la natura s'ha realitzat mitjançant la tècnica del hacking
òliba2
El Parc de la Banqueta de Juneda recupera l'òliba

L’Associació la Banqueta de Juneda ha participat en el projecte de recuperació d’òlibes.

D’aquesta forma els professionals de la Unitat Tècnica de Projectes del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent va entregar 4 polls d’aquest rapinyaire nocturn als voluntaris de la Banqueta per poder introduir-los a la natura mitjançant la tècnica del hacking.

Els polls neixen en captivitat de parelles d’òlibes que no poden ser retornades a la natura i, en el moment de l’entrega dels exemplars, aquests, són capaços de menjar per si sols però necessiten alimentació suplementària durant uns dies.

L’òliba és un rapinyaire en retrocés com a conseqüència de diversos factors com l’abandonament de terres, l’ús de raticides i el tancament o enrunament de cases i cabanes on hi acostumaven a fer les cries

Durant vuit setmanes s’ha alimentat les òlibes i s’ha instal·lat una caixa-niu per tal que, ara ja emancipades, puguin niar-hi i criar-hi.

De les quatre òlibes, tres s’han desenvolupat i evolucionat correctament. El quart exemplar va haver de ser retornat al Centre de Recuperació de Fauna.

L’actuació ha comptat amb el suport de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, la qual ha cedit una antiga casella per poder realitzar el hacking.

El Parc de la Banqueta de Juneda recupera l'òliba
comentaris