12.07.2020 |
Territoris.cat

Pedalades a Castelldans i a les Borges per la Mobilitat Sostenible

A la capital s'esperen uns 300 ciclistes per fer l'habitual recorregut fins a Sant Salvador

A les Borges és tradició premiar al ciclista més veterà i al més jove
A les Borges és tradició premiar al ciclista més veterà i al més jove
Pedalades a Castelldans i a les Borges per la Mobilitat Sostenible

Durant aquesta setmana tot Catalunya celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema 'Aire net - Fes el pas!', la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

Pel que fa a les Garrigues, dos municipis, Castelldans i les Borges, s'han adherit a les jornades organitzant una de les activitats que té més adeptes a la comarca: unasortida amb bicicleta. A Castelldans l'acte estarà organitzat per l'Ajuntament en col·laboració amb el Club Excursionista Esportiu de Castelldans, i tindrà lloc diumenge a partir de les 09.30 del matí. Segons l'alcalde, Xavier López, "aquest és el tercer any que se celebra aquesta cita amb l'objectiu d'augmentar els nostres nivells d’activitat física i de millorar la nostra salut". López destaca que aquesta és una de les cites "que acostumen a aplegar més infants, que al venir amb els pares acostumen a fer un gran grup d'un centenar de persones". La sortida consta d'uns 10 quilòmetres fins a la zona Mas de Melons- Matxerri, protegida per la Generalitat.

Pel que fa a les Borges Blanques, diumenge tindrà lloc el Dia de la bicicleta, una jornada que se celebra fa més de vint anys a l municipi i que està organitzada per l'Ajuntament i el Club Ciclista Ateneu. Com és habitual, s'esperen uns 300 ciclistes entre grans i petits, que vulguin sortir ben aviat des de la Placeta del Terrall fins a Sant Salvador, la ruta habitual, que consta d'uns 3 quilòmetres i mig. Segons mana la tradició, en arribar s'entrega un premi al ciclista més jove i un altre al de més edat. La jornada acabarà amb un esmorzar popular amb coca i xocolata.

Pedalades a Castelldans i a les Borges per la Mobilitat Sostenible
comentaris