23.05.2022 |
Territoris.cat

La Pegatina i La Terrasseta de Preixens actuaran a la Festa Major de les Borges Blanques

Les principals novetats d’aquesta edició seran la recuperació dels actes de la quarta jornada de celebració i un dia dedicat al Poble i al Terrall

La Trobada de Gegants arriba enguany a la 31a edició
La Trobada de Gegants arriba enguany a la 31a edició.
La Pegatina i La Terrasseta de Preixens actuaran a la Festa Major de les Borges Blanques

La rumba urbana de La Pegatina i el grup La Terrasseta de Preixens ressonaran per la Festa Major de les Borges, que se celebrarà els propers 30 i 31 d’agost, i 1, 2 i 3 de setembre. D’aquesta manera la capital de les Garrigues recupera un dia d’actes festius i torna a les quatre jornades habituals de gresca durant les quals es concentraran tots els actes i espectacles, la majoria de carrer. L’última jornada, el dimarts 3 de setembre, tindrà lloc el Dia del Poble i del Terrall, una iniciativa que aposta per la participació ciutadana i que inclou una gimcana per als infants, un dinar popular al Terrall i una actuació d’escala en hi-fi, entre d’altres.

El grup català de rumba La Pegatina serà el gran protagonista de la Nit de Rock de la Festa Major de les Borges Blanques, la nit del dissabte 31 d’agost, en un concert gratuït que tindrà lloc a la Plaça Europa. Els barcelonins, que presentaran el seu últim treball, “Eureka!” a partir de la una de la matinada, compartiran cartell amb el grup de versions Tràfic. D’altra banda la música festiva de La Terrasseta de Preixens sonarà dilluns a la nit a la zona de Penyes, on el grup presentarà el seu segon disc, “Rapinyaires”, un treball que compta amb col·laboracions especials, com el Petit de ca l'Eril, el mallorquí Tomeu Penya i Quico Pi de la Serra, que participa en una versió de la seva cançó “Si els fills de puta volessin”.

La Festa Major arrencarà el divendres amb el tradicional parc aquàtic amb inflables les piscines, una jornada que també servirà per tancar el recinte fins l’any vinent. La novetat però arribarà a mitjanit, amb l’obra de teatre “Pararapapa”, de Mònica Pèrez i Jordi Ríos, una divertida comèdia sobre la paternitat, i el ball a la placeta del Terrall, amb el grup Cocktail. La gresca també arribarà a la zona de les penyes amb la Nit del Jovent, on actuarà el DJ Luka Caro acompanyat d’espectacles i animació com ballarines, xanques, malabars amb foc, confeti i sorteig de regals. 

El dissabte al migdia tindrà lloc la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de les Borges, i de la Pubilleta i l’Hereuet, una tradició que s’ha recuperat enguany, mentre que a la tarda el Centre Cívic acollirà el lliurament dels premis “Olivera d’Or” i el pregó de Festa Major. A les set de la tarda començarà la 31a Trobada de Gegants, un dels plats forts del programa d’actes, que espera reunir 1.500 participants d’arreu de Catalunya amb 140 gegants. L’acte inclourà una cercavila amb els mateixos gegants, els grallers i els correfocs a la plaça Constitució.

Pel que fa als actes de diumenge i dilluns tindran lloc majoritàriament al carrer, ja que com afirma la regidora de Joventut Maria Fusté, “enguany s’han prioritzat els espectacles i les actuacions de caire folklòric i popular, pensats per a què en pugui gaudir tota la família”. D’aquesta manera el programa inclou diumenge la cercavila de Bandes de Cornetes i Tambors (11.00h), l’espectacle de màgia i les sardanes al Terrall (12.00h), l’esbart dansaire (19.00h) i la xaranga (20.00h), i dilluns les titelles al Terrall (12.00h), les sardanes (12.30h) i el grup d’animació (19.00h). La Festa Major també incorporarà actes que ja han esdevinguts clàssics com la cursa d’ornis, el concurs de pesca a les Basses del Terrall i el concurs de barques.

La Pegatina i La Terrasseta de Preixens actuaran a la Festa Major de les Borges Blanques
comentaris