20.01.2021 |

El periodista Francesc-Marc Álvaro, a l'Espai Macià de les Borges Blanques

L'Espai Macià acollirà la presentació del llibre “Entre la mentida i l'oblit. El laberint de la memòria col·lectiva”, del periodista català, mentre que el Centre Cívic serà l'escenari de l'actuació del guitarrista nord-americà, dins el II Garrigues Guitar Festival

Els jardins del Terrall, escenari habitual per les actuacions estiuenques.
Els jardins del Terrall, escenari habitual per les actuacions estiuenques.
El periodista Francesc-Marc Álvaro, a l'Espai Macià de les Borges Blanques

La cultura serà més present que mai aquest divendres a les Borges Blanques, població que acollirà la presentació del llibre “Entre la mentida i l'oblit. El laberint de la memòria col·lectiva”, del periodista Francesc-Marc Álvaro, que tindrà lloc demà a les 21.00 a la sala d'actes de l'Espai Macià. L'acte comptarà amb la presència de l'autor, que també impartirà la conferència “La memòria col·lectiva i la llibertat de Catalunya”. L'Espai Macià i l'associació Amics del Bisbe Deig, amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitzen la presentació literària, que comptarà amb els parlaments del mateix Francesc-Marc Álvaro, de Carles Tejedor, membre de l'Associació Amics del Bisbe Deig i de Josep Maria Escribà, de Compromís per Lleida. El llibre “Entre la mentida i l'oblit. El laberint de la memòria col·lectiva”, editat per La Magrana, recorre diferents casos vinculats a la memòria col·lectiva mundial que incideixen encara en el nostre present i ens fa reflexionar amb exemples del món de la política, de la literatura, del cinema, de l'art i de la vida quotidiana.

Una hora més tard tota l'atenció se centrarà en l'artista nord-americà Hopkinson Smith, deixeble del mestre granadellenc Emili Pujol i seguidor de la seva escola d'instruments de corda pinçats, que oferirà un recital musical al Centre Cívic. L'espectacle, que es podrà seguir a partir de les deu de la nit, és un passeig íntim per la música dels llaüistes que sonaven als palaus de l'època isabelina. El preu de l'entrada és de 3 euros i en acabar el concert s'oferirà un tast de productes de la terra.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament es convida a tothom a assistir a aquests dos actes, “dues expressions culturals del talent que es conrea al nostre país”, afirma el regidor Francesc Macià.

El periodista Francesc-Marc Álvaro, a l'Espai Macià de les Borges Blanques
comentaris