19.01.2022 |
Territoris.cat

Pla estratègic per impulsar les Garrigues en els deu pròxims anys

Presenten un calendari d'accions obert al públic i entitats i que inclou els tallers temàtics Dijous Participatius o les Sessions Inspiradores, amb experiències que poden ser reproduïbles a la comarca

PLAESTRATEGIC interior bona
La Casa de la Cultura es va omplir de gom a gom dissabte en la presentació del pla
Pla estratègic per impulsar les Garrigues en els deu pròxims anys

La Casa de la Cultura de les Borges Blanques es va omplir de gom a gom dissabte passat en l’acte de presentació d’inici de la redacció del Pla estratègic territorial de la comarca de les Garrigues 2015-2025. El pla definirà les estratègies i accions a fer en el territori garriguenc en els pròxims deu anys en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació, atenent a la diversitat socioeconòmica del territori.

En la seva elaboració, la participació de persones, entitats i agents, tant públics com privats, “permetrà potenciar el territori i avançar cap a la comarca que la ciutadania vol i és possible”, segons va assenyalar el president del Consell Comarcal, Antoni Villas, durant la seva intervenció.PLAESTRATEGIC3 texte bona

Segons el calendari presentat, els pòxims mesos tindran lloc les accions participatives i, el mes de juny, es presentaran els programes prioritaris i el pla d’acció proposat. Judit Pardos i Núria Alamon, de l’empresa Raiels, coordinadora del pla, van manifestar que els programes inclouran els projectes o accions “realitzables i amb un impacte real” que cal realitzar a curt, mig i llarg termini, així com els indicadors que permetran mesurar i avaluar la consecució dels objectius específics.

Tot el procés es podrà seguir a la web que porta el nom de l’eslògan del pla estratègic: lesgarriguesfentcami.cat. En aquest portal també es poden fer les inscripcions als tallers temàtics, anomenats Dijous Participatius, que estan oberts a tothom i que tindran lloc els dies 10, 17 i 31 de març a l’Albagés (sector primari i producció agroalimentària), Arbeca (teixit empresarial: indústria, comerç i turisme) i Juneda (salut, serveis a les persones i formació) per debatre i proposar accions.

A partir del mes d’abril, tindran lloc les Sessions Inspiradores, que consistiran en taules on es presentaran experiències que poden ser reproduïbles a les Garrigues. Finalment, s’organitzarà un taller participatiu obert a la ciutadania per tal de prioritzar accions i el mes de juny es presentarà un document final.          

En l’acte de dissabte, la benvinguda institucional va anar a càrrec de l’alcalde de les Borges Blanques i diputat provincial, Enric Mir, qui va indicar que “estem d’enhorabona perquè el pla estratègic ens orientarà per posar eines i elements perquè permetran l’avenç econòmic de la comarca”.

L'acte va comptar amb la xerrada 'Som-hi!' a càrrec del presentador de TV3, Jaume Barberà

A continuació, va tenir lloc la conferència Som-hi!, a càrrec de Jaume Barberà, presentador i director del programa ‘Retrats’ de TV3 qui ha animat els garriguencs a participar activament en el procés participatiu del pla “només el territori sap què pot fer les Garrigues davant el que ens ofereix el futur, què poden oferir, quins problemes solucionar”. I ha afegit “vagin a buscar les causes, vegin el futur i deixin de treballar individualment, ho han de fer junts: ara és el moment de les Garrigues i ha d’estar orgullosos del que té la comarca”, va defensar.

Pla estratègic per impulsar les Garrigues en els deu pròxims anys
comentaris