28.10.2021 |

Ipcena denuncia més ofegaments de fauna salvatge al canal d'Urgell

Des  d'Ipcena reclamen que s'adoptin mesures de manera urgent per aturar amb la mortaldat de fauna que, segons els ecologistes, pot arribar als 1.000 exemplars morts per ofegament en un any només en aquesta zona
Una guineu localitzada mort al Canal d'Urgell, a les Borges Blanques @Ipcena
Una guineu localitzada mort al Canal d'Urgell, a les Borges Blanques @Ipcena
Ipcena denuncia més ofegaments de fauna salvatge al canal d'Urgell

Ipcena ha tornat a reclamar mesures urgents per evitar que fauna salvatge continuï morint ofegada als canals d'Urgell. Segons l'entitat, aquest dilluns es van trobar en un contenidor situat a la zona del Collet, a les Borges Blanques, una vintena d'animals morts que s'haurien ofegat durant el recorregut del canal.

Membres d'Ipcena i voluntaris de les Garrigues controlen les espècies de la fauna que arriben mortes per ofegament durant el recorregut del canal d'Urgell a la zona del Collet de les Borges Blanques. En aquest punt, un dispositiu automatitzat amb un braç extreu d'un enreixat del canal la vegetació i també cadàvers d'espècies de la fauna quan obstaculitzen el filtre de pas d'aigua i els diposita dins del contenidor habilitat tot just al costat. Aquest dilluns, van aparèixer una vintena d'animals morts, que se sumen als localitzats unes setmanes enrere.

Una cigonya localitzada al Canal d'Urgell, a les Borges Blanques @IpcenaEls Agents Rurals es van desplaçar fins al lloc i van poder rescatar una serp blanca. Així mateix, van fer un informe sobre els animals morts localitats, segons han explicat des d'Ipcena.

Des d'Ipcena reclamen que s'adoptin mesures de manera "urgent" per aturar amb "la mortaldat de fauna" que, segons els ecologistes, "pot arribar als 1.000 exemplars morts per ofegament en un any només en aquesta zona", amb una mitjana d'entre 20 i 25 setmanals. Ipcena tornarà a traslladar dijous aquesta petició als responsables de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell en la reunió que mantindran i en la qual també participaran altres entitats ambientalistes. 

Ipcena denuncia més ofegaments de fauna salvatge al canal d'Urgell
comentaris