La plataforma 'Prou morts a l'N-240' convoca aquest diumenge un nou tall de la via a les Borges

A les 12 hores, davant del complex Masia Salat, per pressionar al Ministeri a prendre mesures urgents davant l'elevada sinistralitat i mortalitat

 

Primer tall a l’N-240, dut a terme el dia 23 d’octubre del 2016 interior
photo_camera Primer tall a l’N-240, dut a terme el dia 23 d’octubre del 2016

La plataforma Prou morts a l’N-240 ha convocat un nou tall a la carretera, que tindrà lloc al quilòmetre 71 de l’N-240, a l’alçada del complex Masia Salat de les Borges Blanques, aquest diumenge, 20 de novembre, a les 12 hores. Amb la mesura, els convocants volen pressionar el Ministeri de Foment, titular de la via, per a exigir-li mesures d’actuació urgents per reduir l’elevada sinistralitat i mortalitat que registra el tram entre Lleida i Montblanc.

La plataforma reclama la duplicació de la carretera entre les Borges i Lleida

La proposta de dur a terme talls a la carretera va sorgir arran de la reunió de la plataforma Prou morts a l'N-240 que es va celebrar d’urgència el passat mes d’octubre, i va ser acordat pels 15 municipis assistents: l’Albi, Arbeca, les Borges Blanques, Castelldans, Cervià, la Floresta, Juneda, la Pobla de Cérvoles, Puiggròs, Vilosell, Vinaixa, Lleida, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida i Torregrossa, a més de la Cambra de Comerç de Lleida, que reclamen al Ministeri la duplicació de la carretera entre les Borges i Lleida, tal com es va comprometre l’estiu passat. En aquesta ocasió la convocatòria també s’ha obert als representants de Fulleda, Tarrés, l’Espluga Calba, els Omellons i el Cogul.

Aquest serà el segon tall que duen a terme els convocants, després del que es va dur a terme el passat diumenge, 23 d'octubre, al quilòmetre 83 de la via, entre Lleida i Juneda. El lloc escollit va ser el punt exacte on va perdre la vida una veïna de les Borges, de 27 anys, el passat 16 d'octubre, i hi van assistir més de 300 persones, veïnes de les poblacions afectades per l’N-240, amics i familiars de la jove i representants polítics i de diverses entitats del territori, que van tenir un record per la víctima i van deixar rams de flors en memòria seva. 

Comentaris