La Plataforma Prou Morts a l'N-240 vol organitzar una "mobilització més contundent" per forçar una resposta de Foment

Un centenar de persones van tallar diumenge la via a la rotonda de Margalef, a Torregrossa, en la sisena protesta des de l'últim accident mortal de l'octubre passat

Tallada Victimes 240 interior
photo_camera El tram lleidatà de la via acumula una trentena de morts en vuit anys / Foto ACN

La Plataforma Prou Morts a l’N-240 -que aglutina una quinzena d'ajuntaments i la Cambra de Comerç de Lleida- es planteja endurir les mobilitzacions per aconseguir d'una vegada per totes que el ministeri de Foment respongui a la reivindicació de millorar de seguretat del tram lleidatà de la via, que acumula una trentena de morts en vuit anys. Aquest diumenge han convocat a Torregrossa, el sisè tall de la carretera des de l'octubre, quan es va registrar l'últim accident mortal, que ha aplegat un centenar de persones.

Són mobilitzacions que s'han convocat cada mes i que de moment no han aconseguit que hi hagi cap concreció del titular de la via per respondre a les demandes del territori, que són l'alliberament de l'autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc i que es dupliqui la via amb quatre carrils entre Lleida i les Borges. Segons l'alcalde de la capital de les Garrigues i portaveu de la Plataforma Prou Morts a l'N-240, Enric Mir, "ens consta que el Ministeri hi està treballant però no sabem en quina direcció ni a quin nivell" i per això exigeixen que els convoquin per mantenir una trobada que fa mesos que demanen.

És per això que en les pròximes setmanes es tornaran a reunir tots els membres de la Plataforma per plantejar "una acció més contundent" i pressionar així perquè Foment faci algun pas en ferm per reduir la sinistralitat de la via. El dia i el lloc de la mobilització es fixarà en aquesta trobada. Fins i tot es podria proposar el tall de l'autopista AP-2, tot i que Mir ha assegurat que "hi ha diferents alternatives" i no ha volgut avançar res fins que no es decideixi conjuntament pels membres de l'entitat.

En tot cas, el portaveu de la Plataforma s'ha queixat que "estem insistint perquè ens rebin a Madrid però per l'altra part no veiem que hi hagi gens d'interès". És per això que "ho haurem de forçar tornant a insistir o fent una reivindicació amb un caire més fort perquè d'una vegada per totes ens escoltin". Els alcaldes reclamen explicacions de primera mà sobre les opcions que suposadament estaria estudiant Foment per millorar la seguretat a la via i exigeixen mantenir la reunió "com més aviat millor" perquè, de moment, "no ens fan el cas que ens mereixeríem per la problemàtica que tenim en aquesta carretera".

Per la seva banda, l'alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig, ha reconegut que la gent es pot desmoralitzar després de tants talls de carretera sense resposta, "i no es tracta d'això, es tracta que la gent es continuï mobilitzant, que se sàpiga que tenim un problema i que no hem d'esperar a tenir més accidents mortals perquè s'hi faci alguna cosa". Per això, insisteix que "hem de continuar treballant entre tots, Plataforma, ajuntaments i entitats, però costa que es vegi una solució". I com a exemple ha posat la mateixa rotonda de Margalef a Torregrossa, "que ha costat deu anys perquè es pogués arribar a fer, i si hem d'esperar deu anys més per solucionar la sinistralitat de l'N-240 ja sigui per l'alliberament de l'autopista o per les millores a la via, anem malament".

Comentaris