El Ple de les Borges dóna el sí a la consulta independentista del proper 9 de novembre

Per unanimitat els 13 regidors del consistori

Ple extraordinari ordenances fiscals
photo_camera El Ple també va servir per donar a conèixer l'informe de morositat.

Tots els regidors de les cinc formacions polítiques que integren l'Ajuntament de les Borges (CiU, IBB, ERC, PSC i la CUP) van votar ahir a favor i de manera unànime una moció presentada per Convergència i Unió de suport a la proposició de llei aprovada per la Generalitat al Parlament de Catalunya demanant la delegació al Congrès dels Diputats de la competència per poder celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya el proper 9 de novembre, basant-se amb el 150.2 de la Constitució.

El Ple també va servir per donar compte de l’informe de morositat corresponent al quart trimestre de l’any 2013. El consistori ha tancat el període amb 150 factures pendents de pagament més enllà dels 30 dies legals, que sumen un import total de 62.743,54 euros. L’alcalde Enric Mir va manifestar la seva satisfacció per estar “en una situació favorable a nivell de tresoreria tot i la dificultat financera que significa la finalització de la quantitat d’obres que s’han dut a terme durant el 2013, circumstància que no ha comportat un increment de les factures pendents de pagament”.

Cal recordar que durant aquest últim període de l’any han finalitzat les obres de millora de l’antiga N-240 al seu pas pel municipi i s’ha construït el Centre de Tecnificació de Tennis Taula a més del nou clavegueram i millores dels carrers Catalunya, Comerç, Est, Santiago Rusiñol i la Bassa, unes obres realitzades per valor d’1 milió i mig d’euros.

La sessió d’ahir a la nit també va donar llum verda, per unanimitat, a l’expropiació d’un solar ubicat al carrer Avemaria. Es tracta d’una parcel•la necessària per poder construir un nou vial contemplat al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i que permetrà una millor connectivitat amb el centre històric del municipi. D’altra banda durant el Ple també es va aprovar la resolució amb tràmit de determinació del preu just per l’expropiació d’un terreny del carrer Marinada, afectat per la construcció d’un vial previst pel POUM.

La corporació municipal també va donar el vist-i-plau a la renovació de l’operació de tresoreria del Patronat de la Fira per un import de 33.000 euros, un 17,5% per sota del 2013. Segons va explicar l’alcalde aquesta és “una operació necessària per garantir la liquiditat del Patronat, un organisme que si bé depèn de l’Ajuntament necessita unes fonts pròpies de finançament per l’organització del certamen i de les presentacions pre-firals, entre altres activitats”.

Pel que fa a l’apartat de mocions, l’equip de govern (CiU i IBB) i la CUP van dedidir retirar, a proposa del representant d’aquesta última formació política, les dues mocions previstes sobre la conveniència d’aplicar mesures sancionadores a les entitats financeres pel fet de tenir habitatges buits quan existeix la necessitat de posar-los a disposició de les demandes socials. D’aquesta manera tots els grups municipals es comprometen a seguir treballant en les properes setmanes per tal d’arribar a una valoració precisa sobre aquesta qüestió i tenint en compte l’informe dels tècnics municipals que demostraria que a les Borges Blanques no es dóna una situació de manca d’habitatge.

Finalment, les altres mocions que es van tenir en compte durant el Ple són les presentades pel grup municipal d’ERC. La primera demana suport a Acció Cultural del País Valencià i a l’arribada de les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 al País Valencià, una proposta que es va aprovar per unanimitat. L’altra moció és en defensa del dret a les dones a decidir sobre la interrupció voluntària del seu embaràs, una proposta per la qual els regidors de CiU van tenir llibertat de vot per un tema de consciència personal. Aquesta moció es va aprovar amb tots els vots a favor excepte els dels dos regidors d’Unió, que van decidir abstindre's.

Comentaris