22.05.2022 |
Territoris.cat

El ple de les Borges dóna llum verda a l'ampliació de l'abocador comarcal

El projecte tira endavant amb els set vots a favor de l'equip de Govern i els quatre en contra del grup municipal d'ERC

Ple ordinari març 2'14
El Ple també va aprovar el Pla d'Acció d'Energia Sostenible.
El ple de les Borges dóna llum verda a l'ampliació de l'abocador comarcal

La sessió plenària de dijous a la nit a l'Ajuntament de les Borges va aprovar de manera provisional, i amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i IBB) i en contra d'ERC, l’ampliació de l’abocador comarcal de les Borges Blanques, una obra que suposa una inversió 1,5 milions d’euros i que significa allargar 15 anys més la vida útil d’aquest equipament. Durant la sessió el regidor d'Urbanisme, Francesc Mir, va explicar la "necessitat imperiosa de dur a terme aquesta obra", ja que l’actual dipòsit es troba al límit de la seva capacitat. Mir va explicar que l'ampliació es farà per fases, i que comptarà amb un avançament de 800.000 euros per part del Departament de Medi Ambient, mentre que el Consell Comarcal n'aportarà 500.000 més que s'inclouran dins dels PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya) del 2012. 

Per la seva part el portantveu del grup municipal d'ERC, Josep Lluís Balcells, va justificar la decisió de votar en contra pel fet que "l'ampliació de l'abocador s'hauria de construir cap a l'altra banda del municipi, per allunyar-lo dels veïns".

La proposta d’ampliació d’aquest dipòsit que dóna servei a les Garrigues arriba després del rebuig de les autoritats locals i comarcals de traslladar els residus que es generen a la comarca a l’abocador del Segrià, “un alternativa que suposaria uns costos afegits importants que repercutirien en el rebut del servei a la ciutadania”, segons va explicar l’alcalde. A més, l’alcalde va lamentar que aquesta ampliació “no s’hagués dut a terme en el mandat del govern anterior, quan existia molta més disponibilitat a nivell de l’Agència Catalana de Residus”. El projecte estarà ara penjat a informació pública durant trenta dies i posteriorment serà tramès a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida per a la seva aprovació definitiva.

Un altre dels punts de l’ordre del dia que va passar pel ple va ser l’aprovació provisional del pla especial de la Serreta Tennis Club, el que suposarà la regularització urbanística d’aquest àmbit destinat a l’activitat lúdica.

D’altra banda durant la sessió plenària també va tenir lloc l’aprovació definitiva del mapa d’instal·lacions i equipaments esportius, així com l’aprovació inicial del Pla d’Acció d’Energia Sostenible, que va tirar endavant amb els vots de tots els regidors presents al ple (CiU, IBB i ERC). El Pla explica com s’assoliran els objectius per a la consecució de la reducció de les emissions de CO2 que ha de ser en més d’un 20% per a l’any 2020, a través de l’estalvi energètic en l’enllumenat públic, dels equipaments i dels vehicles municipals. Segons l’enginyer municipal de l’Ajuntament de les Borges, les emissions de CO2 s’han reduït des de l’any 2005 fins al 2012 un 40% a la capital de les Garrigues.

El ple de les Borges dóna llum verda a l'ampliació de l'abocador comarcal
comentaris