01.03.2021 |
Territoris.cat

El Ple de les Borges donarà llum verda a les obres del carrer la Bassa i el Pavelló

També debatrà una moció per demanar al Parlament el blindatge dels pressupostos que afecten els discapacitats

Ple municipal celebrat el passat setembre a l'Ajuntament de les Borges
La sessió plenària arrencarà a le 21.00 hores al saló de plens.
El Ple de les Borges donarà llum verda a les obres del carrer la Bassa i el Pavelló

L’Ajuntament de les Borges aprovarà aquest vespre amb els vots de l’equip de govern (CiU i IBB), una modificació de crèdit de 175.200 euros per fer front a diverses obres com l’arranjament de carrers i el manteniment d’edificis esportius. L’alcalde Enric Mir ha destacat que “a través de diverses baixes i estalvis en diferents partides s’ha pogut pressupostar 50.000 euros per portar a terme les obres del carrer la Bassa, incloses dins el Pla de Barris i finançades al 75% per la Generalitat, així com 70.000 euros per a la reparació del parquet de la pista del Pavelló Francesc Macià”. Pel que fa a la modificació de crèdit també destaquen els 16.000 euros que s’han pogut treure del manteniment de l’infraestructura dels camins municipals, donat que l’any passat es van destinar 74.139,52 euros a l’arranjament del camins, 14.000 euros més del previst inicialment, “una partida molt important i amb la què vam poder arreglar uns 30 quilòmetres de camins en mal estat”. També destaquen els 25.000 euros més que s’han tret de la partida consignada, entre d’altres, a la seguretat social de la plaça de secretària municipal, ja que actualment les seves funcions les duu a terme la interventora.

Pel que fa a les despeses que cal finançar, destaca que la partida pressupostada de 70.000 euros destinada a les millores al pavelló, està dividida en dos parts. La primera, 35.000 euros, correspon a les actuacions que es van dur a terme el passat mes de febrer, quan es va restaurar el parquet, malmès després d’anys d’ús. L’altra meitat es destina a les obres que s’estan duent a terme actualment per canviar una part de la pista que s’ha vist afectada per uns desperfectes.

En referència als nous ingressos, el consistori fa incís en els 37.500 euros del Pla de Barris, “per la qual cosa l’Ajuntament només haurà d’aportar els 12.500 restants per arribar als 50.000 euros previstos per finançar les obres al carrer la Bassa, finalitzades recentment”, explica l’alcalde. L’altre ingrés ve donat pel Consell Català de l’Esport, i correspon a una partida de 43.700 euros per al futur Centre de Tecnificació de Tennis Taula.

El Ple municipal també aprovarà la modificació de crèdit del Patronat de la Fira per un import de 18.680 euros, que es finançarà amb el romanent positiu de tresoreria de l’exercici anterior, el que significa que no és necessària cap aportació municipal. A més, la sessió d’aquesta nit també donarà compte de l’informe de l’auditoria comptable corresponent al període 2007-2011.

Un altre dels punts que es debatran durant el Ple d’avui és l’adhesió al manifest institucional del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, que manifesta el rebuig més rotund a aquesta violència malauradament encara present a la nostra societat i que obliga a esmerçar tots els esforços, tots els recursos i totes les voluntats per prevenir-la i eradicar-la.

Pel que fa a l’apartat de mocions, l’ordre del dia inclou una única moció, sol·licitada per TALMA i defensada per l’equip de govern, per tal de demanar al Parlament de Catalunya el blindatge de les partides pressupostàries que afecten a les persones amb discapacitats. L’entitat posa de manifest que les retallades del finançament públic dels centres de treball, els serveis d’atenció i els habitatges de les persones amb discapacitats intel·lectuals provoquen una situació insostenible, que pot conduir-les a la situació d’aïllament social de fa 30 anys.

El Ple de les Borges donarà llum verda a les obres del carrer la Bassa i el Pavelló
comentaris