El Ple de les Borges recolza la declaració de sobirania del Parlament

La moció presentada conjuntament per CiU i ERC s'aprova per unanimitat de tots els regidors La capital també es declara "zona lliure de fracking".
Ple de les Borges gener 2013.
photo_camera Sessió plenària a l'Ajuntament de les Borges, gener 2013.

El ple municipal de les Borges del passat dijous va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors, donar suport a la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya. Una votació en la què es va fer palès el gran abisme existent entre la política municipal i els grans partits i esferes de poder. El text, en què es proclama el dret a decidir del poble de Catalunya i se'l defineix com un "subjecte polític i jurídic sobirà”, el van presentar conjuntament l’equip de govern, format per CiU i IBB, i el grup municipal d’ERC. La regidora del PSC, Imma Purroy, va votar a favor de la moció, a diferència del posicionament del PSC al Parlament el passat 23 de gener. Per la seva part el regidor de la CUP, Gerard Cabezuelo, també va mostrar el seu suport al text. Cal recordar que durant la votació al Parlament, els tres diputats de la CUP es va decantar cap al sí amb un vot i dues abstencions.

Pel que fa a les altres mocions el ple també va aprovar, amb tots els vots a favor, una moció presentada per la CUP per declarar el terme municipal de les Borges Blanques "lliure de fracking” –una polèmica tècnica d’extracció de gasos del subsòl que ha aixecat molta polseguera arreu del país-. Per últim la totalitat dels  regidors també van donar suport a la moció presentada pel PSC reclamant el pagament immediat dels deutes acumulats per la Generalitat al tercer sector i a les administracions locals en matèria de serveis socials i atenció a la dependència.

Durant la sessió també es van adjudicar les obres per la renovació del clavegueram dels carrers Santiago Rusiñol, Comerç, Catalunya i Est, que solucionaran els problemes de filtracions i males olors que provoca l'actual sistema de anejament. L’obra té un pressupost de 318.085 euros i està finançada en un 50% pels plans Feder, en un 45% pel PUOSC i en un 5% pel consistori. D’altra banda durant el ple també va adjudicar les obres del futur Centre de Tecnificació de Tennis Taula, que compten amb un pressupost de 520.132 euros, finançat en la seva totalitat pel Consell Català de l’Esport, la Diputació de Lleida i la Secretaría General para el Deporte.

Comentaris