Les Borges Blanques celebra el Primer Concurs d'Engalanament de balcons

Els premis són un lot de productes del municipi i un lot d'olis de la carta d'olis de les Borges Blanques valorat en 150 euros 
Segon premi del Primer Concurs d'Engalanament de balcons ©AjBorgesBlanques
photo_camera Segon premi del Primer Concurs d'Engalanament de balcons ©AjBorgesBlanques

L'Ajuntament de les Borges Blanques va anunciar el passat divendres 20 de maig els tres guanyadors del Primer Concurs d'Engalanament de balcons del municipi i en els pròxims dies es farà l'entrega dels guardons. El jurat format per l'alcaldessa de les Borges, dues persones tècniques de l'Ajuntament i dos representants del món de la jardineria van valorar-ne l'originalitat, la qualitat artística, el disseny, el color, la perdurabilitat de la decoració i la visibilitat de la via pública. També, tots els concursants van acabar de complementar els seus balcons amb l'ajuda de les heures, que van poder adquirir en establiments borgencs.

El pròxim 4 de juny i en el marc de la campanya 'Borges en flor' - que ha fet possible aquest concurs - el consistori borgenc ha elaborat un mapa on s'hi localitza la ubicació de cada balcó engalanat i una ruta que anirà acompanyada d'un maridatge d'olis i flors comestibles. El preu de l'activitat és de 10 euros i també compta amb una entrada a l'Espai Macià i a l'antic Molí de Cal Gineret.

Mapa dels espais engalanats 'Borges en flor' ©AjBorgesBlanques
Mapa dels espais engalanats 'Borges en flor' ©AjBorgesBlanques

El primer premi del concurs va ser atorgat al número 12 del carrer Abadia per la seva original decoració amb surfínia, una planta característica de temporada molt semblant a la petúnia. El segon premi valorat en un lot d'olis de 100 euros, se'l va endur el número 9 del carrer La Font, que va guarnir el balcó amb surfínies de color rosa. I el tercer guardó valorat per 50 euros de productes borgencs, va ser pel número 16 del carrer Borges del Camp, corresponent a un tercer pis que va decorar d'una forma molt variada el balcó amb geranis, petúnies, alguns exemplars de la planta dels diners, lavanda i romer.

Aquest primer concurs d'engalanament s'ha realitzat en el marc de la campanya 'Borges en flor' la qual va rebre dotze sol·licituds de subvenció per part dels veïns i veïnes de les Borges Blanques que van participar en el concurs i que ara poden obtenir l'abonament del 60% de l'import de les plantes adquirides, fins a un màxim de 60 euros per cada inscripció. Durant aquestes setmanes, el personal tècnic avaluarà les sol·licituds i n'aprovarà la concessió de les subvencions que compleixin els criteris en Junta de Govern Local. 

Tercer premi del Primer Concurs d'Engalanament de balcons ©AjBorgesBlanques
Tercer premi del Primer Concurs d'Engalanament de balcons ©AjBorgesBlanques

Comentaris