Programa d'activitats al Parc de La Banqueta de Juneda pel mes d'agost

L'Associació per la Defensa del Parc Natural de La Banqueta ha organitzat un seguit d'activitats que tenen com a objectiu aprofitar les vacances d'estiu per divulgar el valor natural de l'espai de la Quarta Séquia del canal d'Urgell

Voluntaris treballen en la neteja del Parc de La Banqueta 1
photo_camera Voluntaris treballen en la neteja del Parc de La Banqueta

Per tal que aquells que no tinguin previst sortir de vacances al mes d'agost, l'Associació per la Defensa del Parc Natural de La Banqueta (ADPN) ha organitzat un programa d'activitats per aquest període, que té com a objectiu promocionar el manteniment de l'arbrat que acompanya la Quarta Séquia del Canal d'Urgell.

Les activitats començaran el dia 3 d'agost amb la trobada de voluntaris per la Banqueta, on els participants realitzaran tasques de desbrossadora, poda, selecció de rebrots, recollida de deixalles, una activitat que es durà a terme entre Juneda i el pont Negre, que es repetirà el dia 16 d'agost.

a objectiu promocionar el manteniment de l'arbrat que acompanya la Quarta Séquia del Canal d'Urgell.Voluntaris treballen en la neteja del Parc de La Banqueta 2El dijous 11 d'agost estarà protagonitzat pel micro festival Delicadeses, una activitat que es durà a terme en un espai sorpresa, del Parc. El projecte Delicadeses s'ha desenvolupat durant vuit anys en diferents indrets de Les Garrigues i aquest any posa el punt final després de potenciar la cultura, racons i paratges de la comarca.

El dijous 18 d'agots, en el marc de la Festa Major, tindrà lloc una nova edició de la caminada nocturna La lluna i la Banqueta. Un recorregut de 3,5 quilòmetres sota les imponents fileres de plàtans i sota la bonica llum de la lluna plena.

El programa es clourà el divendres dia 26 amb la inauguració de l'exposició El valor de les Banquetes arbrades, en el Complex Cultural, una mostra que té la voluntat de conscienciar a la població de la importància de preservar aquests espais i alhora, servirà per repassar els 25 anys d'història de l'associació.

Comentaris