El programa 'Oportunitat Jove 2015' aconsegueix inserir laboralment set garriguencs

Els participants han rebut els seus diplomes a les Borges Blanques

Entrega de diplomes als participants al programa 'Oportunitat Jove 2015' al CEI de les Borges Blanques interior
photo_camera Entrega de diplomes als participants al programa al CEI de les Borges Blanques

Divendres passat va tenir lloc l’acte d’entrega dels diplomes i certificats del programa Oportunitat Jove 2015 a les instal·lacions del CEI de les Borges Blanques, que ja ha aconseguit inserir laboralment 7 garriguencs.

A la trobada hi van assistir els alumnes del projecte formatiu i les empreses col·laborades on aquests joves van poder dur a terme un període de pràctiques, i va estar presidida per l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas. També hi van participar la regidora de joventut, Maria Fusté, i el conseller de joventut, Jordi Ribalta.

Aquest programa ha estat impulsat des del Pla Local de Joventut de l’Ajuntament de les Borges Blanques, amb el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i ha estat desenvolupat des de l’Oficina Jove de les Garrigues.

El projecte Oportunitat Jove s’ha plantejat com un programa formatiu que vol fomentar la formació i inserció laboral dels joves de la comarca. Ha comptat tant amb formacions especialitzades com amb períodes de pràctiques en empreses, que han permès oferir als joves una oportunitat per conèixer una professió específica.

El projecte ha anat destinat a joves de la comarca, majors de 18 anys, que estiguessin a l’atur i en especial referència a aquells que estaven inscrits al sistema de Garantia Juvenil, i hi han participat joves de diferents municipis de la comarca, concretament de les Borges Blanques, Puiggròs, Juneda, Arbeca i l’Albi. 

Les empreses que han participat acollint els joves són Textron Tècnica (Grupo Plimon), de les Borges Blanques; Envelats Vall de les Borges Blanques; Plàstics SYC de les Borges Blanques; Tubs i prefabricats Palau de Juneda; Materials i Forjats 2011 de Juneda; i Agroquímics les Borges de les Borges Blanques.

Ara com ara, 7 dels 9 joves participants ja s’han inserit al mercat laboral i han signat ja un contracte laboral amb alguna de les empreses participants on han fet les pràctiques. 

PE: S’adjunta fotografia de l’acte d’entrega de diplomes als participants al programa “Oportunitat Jove 2015” al CEI de les Borges Blanques.

Comentaris