Projecte Barçakids al Col•legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges

El Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques acull de nou els dies 16, 17 i 18 de desembre el Projecte Barçakids, que desenvolupa la Fundació del FC Barcelona als infants de 6 a 12 anys, que pretén fomentar i consolidar el seu sistema de valors.

IMG-20141216-WA0000
photo_camera Els participants al Projecte BarçaKids del Col·legi Mare de Déu de Montserrat.

El Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques acull de nou els dies 16, 17 i 18 de desembre el Projecte Barçakids. Aquest és un programa desenvolupat per la Fundació del FC Barcelona dirigit als nens i nenes de 6 a 12 anys, que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través de l’esport, del joc i de la participació activa i inclusiva.

Així, doncs, durant aquests tres dies s’ha proposat, als infants, diverses activitats, dins de l’horari lectiu, que fomenten la reflexió sobre diferents valors. Cada escola pot escollir quin valor vol treballar d’una llista de cinc (respecte, esforç, ambició, treball en equip i humilitat) i quin esport vol que sigui el protagonista de la part pràctica (futbol, atletisme, hoquei, handbol i rugbi). A partir d’aquí, Barçakids s’adapta a les necessitats de cada escola i combina activitats a l’aula, a l’Edukit i al pati.

L’Edukit és, possiblement, l’element distintiu més innovador del projecte. És un centre de recursos pedagògics mòbil, que s’instal·la a les escoles i que té forma de petit camp de futbol. Compta amb baguls plens de retallables, adhesius, retoladors i tauletes tàctils que l’alumnat pot utilitzar per aplicar les diferents activitats i està coronat per diverses pantalles que serveixen per projectar vídeos educatius, on, per cert, hi tenen especial protagonisme els jugadors del primer equip del FC Barcelona. La implicació dels jugadors del Barça en aquest projecte és activa, ja que, en diverses parts de la sessió, s’adrecen als infants per explicar-los la importància del valor en pràctica, tant en la vida d’un esportista com en la d’un infant que va cada dia al col·legi.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement