Prop de 200 participants a la Cursa Gaig Blau Castelldans, que estrena edició nocturna

La cita esportiva compta amb tres proves, dos de running i una de trail, que van disputar-se pels diferents camins del terme

Cursa del Gaig Blau de Castelldans
photo_camera Els participants, en el moment de la sortida. Foto: Jaume Gasol

Gairebé 200 participants van aplegar-se dissabte a Castelldans en la tercera edició de la Cursa Running/Trail del Gaig Blau, puntuable per la Lliga Ponent. La prova es va dividir en tres categories, dos de running i una de trail que van transcórrer pels diferents camins del terme municipal, i va estrenar horari nocturn per tal de combatre la calor i aconseguir superar la xifra dels 150 inscrits.

En la distància dels 6 quilòmetres, el guanyador masculí va ser Ivan Sans, del Lleida UA, amb un temps de 26.46, seguit de Santi Pàmpols, del Runner Corbins, amb 26.50, i de l’independent Albert Salvadó, amb 28.30. En dones, la millor va ser Maria Sanfeliu, de La Guineu, amb 34.38, pel davant de la independent Cristina Enrich, amb 36.55, i de Mercè Serra, de La Guineu, amb 37.54. En aquesta distància van completat el recorregut prop de 50 participants.

En la prova dels 10 quilòmetres, amb 42 atletes inscrits el recorregut, el més ràpid en homes va ser Francisco Javier Cebrián, del CA Fraga-Bajo Cinca, amb 38.12, pel davant de Josep Pascual, del CE Querol, amb 38.18, i de Fedor Galcerán, del Sícoris, amb 40.45. Pel que fa a les dones, Anna Castellà, del Corre i Vola, va fer un temps de 47.32 amb el que va superar Montse Magallón (INEF Lleida), amb 48.22, i Dolors Puig (Fondistes Artesa de Segre), amb 49.54.

Finalment es va disputar l'opció més dura, la Trail, que constava de 12.800 metres i un recorregut tècnic i salvatge i amb un desnivell positiu de 300 metres. La prova masculina va tenir com a vencedors els germans Eugeni i Josep Maria Sanfeliu, de La Guineu, que van entrar junts amb un temps de 1.01.26, mentre que tercer va ser Dani Bellart, de l’AA Xafatolls, amb 1.01.38. En dones, victòria de Glòria Abella, del Sícoris, amb 1.12.47, seguida de Raquel Garsaball, del CA Ribagorçana, amb 1.19.37, i de Svetla Traykova, del Feetback Térmens, amb 1.24.08.

Aquest any a més es va fer una ferma aporta per una combinació d’esport i família que va donar els seus fruits. En aquest sentit, les piscines del municipi es van mantenir obertes i amb accés lliure per a tots els participants fins a la finalització de totes les activitats previstes.

Les classificacions completes es poden consultar aquí: 6 km, 10 km i Trail.

Comentaris