27.06.2022 |
Territoris.cat

Quim Torra inaugura la plaça 1 d’Octubre a Bellaguarda

Imatge de l'acte d'inauguració de la plaça 1 d'Octubre de Bellaguarda.
Imatge de l'acte d'inauguració de la plaça 1 d'Octubre de Bellaguarda.
Quim Torra inaugura la plaça 1 d’Octubre a Bellaguarda

Bellaguarda va inaugurar aquest dilluns la plaça 1 d'Octubre. La plaça va ser inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en un acte al qual també va assistir la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló; l'alcalde de Bellaguarda, Jaume Masip; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas; i el cinquè vicepresident de la Diputació, Enric Mir.

Aprofitant l'ocasió, Quim Torra va signar el Llibre d’Honor a l'Ajuntament de Bellaguarda, i també va visitar el solar on s’ubicarà el nou consultori mèdic de Bellaguarda, les obres del qual es preveu que s'iniciïn aviat, i que suposaran una inversió de 271.456 euros que assumirà la Diputació de Lleida.

El descobriment de la placa commemorativa de la plaça 1 d'Octubre de Bellaguarda.

En la seva intervenció durant la inauguració de la plaça, Rosa Maria Perelló va afirmar que l’1 d’octubre és una data que marcarà per sempre el nostre destí col·lectiu, un dia en què Catalunya va obtenir una victòria sense precedents en la història de les democràcies europees.

Contra l’amenaça d’un estat intolerant, (la població) va votar pacíficament amb un coratge exemplar i va enviar a tot el món el missatge que els catalans tenen dret a decidir el seu futur, un objectiu al qual mai no renunciarem

També va voler recordar la situació dels presos polítics, que estant sent sotmesos a un judici injust contra una causa noble i absolutament democràtica.

Quim Torra inaugura la plaça 1 d’Octubre a Bellaguarda
comentaris