Un recital musical tanca els actes d'estiu a les Borges

El concert va reunir un centenar de persones al pati de l'Ajuntament

photo_camera Els participants van completar una ruta de 12 quilòmetres.

El recital, que tancava els actes estiuencs programats per les entitats i l'Ajuntament de les Borges, va anar a càrrec de la soprano Montserrat Raimat, la pianista Marta Mesalles i la violinista Sílvia Rufach, una formació que fa més de 10 anys que actua conjuntament portant veu i música pels escenaris més nostrats fins a les ciutats més llunyanes d'Europa i arreu.

Bellini, Gershwin i també Guinovart o J.Rodrigo es van passejar per l'escenari borgenc a través de la veu de la soprano Montserrat Raimat, sempre acompanyada pel piano i el violí de Mesalles i Rufach, que també van interpretar peces com "La llista de Schindler", "Chiquilín de Bachín" o "Méditation", de l'òpera Thais de Massenet. Per arrodonir el programa musical, les darreres notes les van posar els vins Saó, dels cellers Mas Blanch i Jové, de la Pobla de Cérvoles, que van oferir un tast dels seus vins al centenar d'assistents, que també van poder degustar productes de la terra.
La regidoria de cultura de l'ajuntament va valorar molt positivament aquest acte i no descarta programar-ne de similars per a l'any vinent.
 
Caminada nocturna
D'altra banda una quarantena de persones de totes les edats i condicions -caminants, aficionats a la natura, canalla...- van participar al passat dissabte en la caminada nocturna organitzada pel Centre Excursionista Borges-Garrigues. El grup va sortir de la Placeta del Terrall a les 10 de la nit i va fer una ruta d'uns 12 quilòmetres, passant pel costat de les Roques Guàrdies, el mas de l'Aranyó, primer contrafort de la serra dels Bessons, per retornar a les Borges pel Pla del Meno, unes tres hores més tard.
La caminada té lloc cada any per a aquestes dates, aprofitant la claror de la lluna plena, en aquest cas ja una mica minvant, que propicia una excursió sota la llum de la lluna, sense necessitat de llanternes. Val a dir que en alguns trams ahir sí que va fer falta l'ajuda de les lots.

comentaris