21.01.2021 |

Reñé reclama consumir productes de proximitat per garantir la viabilitat agrària

Joan Reñé, ha instat aquest tarda als ciutadans a recolzar els productes de proximitat d’alta qualitat com l’oli d’oliva verge extra per tal de contrarestar la crisi econòmica i alhora garantir la viabilitat de les explotacions agràries.
Joan Reñé amb el guanyadors dels diferents concursos de la Fira de l'Oli
Joan Reñé amb el guanyadors dels diferents concursos de la Fira de l'Oli
Reñé reclama consumir productes de proximitat per garantir la viabilitat agrària

El president de la Diputació Joan Reñé va visitar aquest dissabte la 50a edició de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques, per participar en la presentació del Programa Gustum. Reñé va fer una crida a tots els actors que intervenen en el procés de producció de l’oli d’oliva per poder arribar a tancar el cercle productiu i fer arribar l’oli directament al consumidor.

Minimitzar l’impacte de l’actual crisi econòmica a través de la compra de productes de proximitat d’alta qualitat i excel·lència. Aquest és l’objectiu que, segons el president de la Diputació, Joan Reñé, cal que es marqui el sector de l’oli en un futur immediat. Reñé ha reclamat “el compromís de la ciutadania” per consumir aquest tipus de productes, ja que “d’aquesta manera l’impacte de la crisi econòmica no seria tan gran”. Reñé ha finalitzat la seva intervenció recordant tot el que és capaç de fer la gent de les Garrigues, “veïns que amb talent i esforç ha aconseguit elaborar un producte exquisit”.

Cal que puguem tancar el cercle i s’arribi del productor al consumidor directament. El fet d’exportar l’oli en cubes i camions –cosa que passa actualment ja que no es comercialitza al detall- fa que tot aquest esforç no es vegi recompensat amb el benefici o la rentabilitat necessària.

Reñé ha fet aquestes declaracions durant una entrevista que s’ha pogut veure en directe per internet arreu del món, a través del web Territoris.cat, diari digital oficial de la 50ena Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues.

El president de la Diputació també ha participat aquesta tarda en l’acte de presentació del programa Gustum i en l’entrega de premis de les iniciatives comercial, empresarial i turística de la comarca. La Joieria Balcells ha obtingut el primer premi als Millor Aparador; Interiors Minguell ha guanyat el segon i el tercer ha recaigut en l’Autoescola Gilabert Racc. Pel que fa al premi al Millor Disseny de Producte, guardó que ha entregat el president del Consell Comarcal, Juli Muro, ha estat per Agrolés Grup Actel. L’alcalde Enric Mir ha entregat el premi Disseny d’Estand Pavelló Comercial a Masia Tero, la Manreana, Miravall S.L i també el premi Disseny d’Estand Pavelló de l’Oli a Arbequina i secció de crèdit sccl. Pel que fa als guardons de l’oli, que ha entregat el president de la Diputació Joan Reñé, el premi d’Oli Verge Extra Fruitat verd Amarg ha recaigut al Molí dels Torms; el premi d’Oli Verge Extra Fruitat Verd Dolç a la Cooperativa del Camp d’Arbeca i el premi d’Oli Verge Extra Fruita Madur al Molí d’Oli Gabriel Alsina de Castelló de Farfanya. L’acte ha finalitzat amb un espectacle poètico musical a càrrec del pastor i el pastisser.

A més, la jornada ha inclòs el dinar popular de cassola de tros organitzat pel Patronat Fira de les Garrigues, que malgrat la pluja s’ha pogut celebrar en unes carpes preparades per a l’ocasió i a la sala d’actes de la Casa de la Cultura, per a que els comensals poguessin degustar aquest plat tradicional garriguenc. 

 

Reñé reclama consumir productes de proximitat per garantir la viabilitat agrària
comentaris