Renoven l’àrea d’espera de l’estació d’autobusos de les Borges Blanques

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha renovat l’edicle d’espera i refugi de l’estació d’autobusos de les Borges Blanques.

Enric Mir visita el nou edicle de l'estació d'autobusos de les Borges
photo_camera Enric Mir visita el nou edicle de l'estació d'autobusos de les Borges.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha visitat aquest matí l’actuació de renovació de l’edicle d’espera i refugi de l’estació d’autobusos de la capital de les Garrigues, que ha dut a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

L’edicle és el principal element identificador de l’estació i és utilitzat pels viatgers com àrea d’espera i recer, especialment en època hivernal, a més d’actuar també com a suport per a la informació de servei, horaris i altres elements de la imatge corporativa de l’equipament. Després d’haver estat arranjat diverses vegades tant per part de la Generalitat, titular de l’estació, com per l’Ajuntament de les Borges, explotadora del servei, amb la substitució i el reforç dels vidres que el conformen, alguns problemes d’incivisme i el deteriorament que presentava, han propiciat la seva substitució.

El nou edicle disposa de dos tancaments transparents, amb vidre laminat i vinils anti-impacte, i dos d’opacs, de panell compacte de 10 mm de gruix. A més, incorpora una porta d’accés que es pot tancar fora de l’horari de servei, elements identificadors i informatius dels Transports Públics de Catalunya i compleix els requeriments d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

El termini d’execució d’aquestes obres ha estat de menys d’un mes i han requerit una fonamentació i repavimentació prèvia de l’entorn i l’espai, així com l’adequació de les instal·lacions elèctriques de la pèrgola, per part del consistori borgenc. Els treballs han tingut un pressupost de 21.744,44 euros (IVA inclòs), assumits per la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat

L’estació d’autobusos de les Borges està en servei des de l’any 1.996 i està configurada per una illa central per a usuaris amb l’àrea d’espera, coberta per una gran marquesina al voltant de la qual es disposen les andanes perimetrals. Limita al nord amb el carrer Comerç, a l’oest amb Roger de Llúria, a l’est amb Màrius Torres i al sud amb la Plaça Europa.
 

Comentaris