Representants de les administracions i societat civil tallen l'N-240 per exigir una solució a la sinistralitat

El tram d’aquesta carretera entre Lleida i Montblanc ha registrat des del 2009 una trentena de víctimes mortals

L'acte va tenir lloc en el punt on fa una setmana va morir una jove de les Borges i de 27 anys
photo_camera L'acte va tenir lloc en el punt on fa una setmana va morir una jove de les Borges i de 27 anys

Representants de les administracions lleidatanes, de la societat civil del territori i familiars de les víctimes, van tallar aquest diumenge la carretera N-240 entre Lleida i Juneda, amb l'objectiu d'exigir a Fomento una solució definitiva per reduir l'alta sinistralitat d'aquesta via. L'acte va tenir lloc en el punt on fa una setmana va morir una jove de les Borges i de 27 anys, l'última de 28 víctimes que hi ha hagut en el tram lleidatà de la carretera des del 2009.

En el decurs de l'acte, que es va prolongar durant una hora, es va exigir una vegada més a Foment que compleixi el compromís assumit fa un any com va ser començar el desdoblament de la via el 2017 i que, mentrestant, s'alliberi el peatge de l'AP-2.

La Plataforma Prou Morts a l'N-240 mantindrà la protesta un cop al mes fins que no arribin les solucions exigides per un tram que suporta el pas de 12.000 vehicles diaris de mitjana, gairebé un 30% són camions, segons va afirmar l'alcalde de les Borges i membre de la plataforma, Enric Mir. L'alcalde de la capital de les Garrigues va afegir que La situació és vergonyosa i no podem esperar més que els nostres fills i els nostres veïns se segueixin matant en aquest tram de carretera, que és el més transitat de tota la via entre Tarragona i Sant Sebastià o on es produeixen més accidents.

La concentració va tallar la N-240 durant una hora, entre Lleida i JunedaPer la seva banda el president de la Diputació Joan Reñé va manifestar que estem tips que se'ns enganyi un dia i un altre, ja n'hi ha prou, estem parlant d'un tram amb un volum de trànsit i una sinistralitat excepcional. Reñé va afegir que els concentrats han mostrat, una indignació derivada de l'incompliment flagrant del ministeri de Foment dels seus compromisos davant la necessitat urgent d'actuar en aquest tram de carretera.

També hi va participar el portaveu d'ERC a la Diputació Jaume Gilabert, qui va explicar que el peatge disposa d'una concessió que acaba el 31 d'agost de 2021 i el seu rescat costaria menys que la construcció del desdoblament de l'N-240 plantejat per algunes entitats.

Cal recordar que, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat instar a Foment que alliberi l'autopista AP-2 entre Montblanc i Lleida, una resolució que instava al Govern central, a prendre mesures per desviar obligatòriament els vehicles pesant de l'N-240 per l'AP-2 enter Lleida i Montblanc.

Comentaris