S'inicia el procés participatiu sobre l'ús de l'antic Molí Cal Gineret

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de les Borges Blanques està a punt de posar en marxa un procés participatiu, obert a tota la població, per a decidir quins usos socials ha de tenir l’antic molí d’oli de Cal Gineret.

CalGineret2
photo_camera Estat actual de Cal Gineret

El molí, que està integrat dins del patrimoni històric local, està en fase de recuperació per al municipi. Des de la regidoria apunten que, una vegada enllestida la primera fase de recuperació duta a terme mitjançant la col•laboració de l’IEI, en les properes setmanes s’ubicaran a les Borges diversos punts de recollida de propostes i l’opinió de tots els ciutadans que la vulguin donar; per a decidir si el futur equipament ha d’acollir l’actual Museu Arqueològic, un arxiu fotogràfic que expliqui la memòria històrica de les Borges, o diferents usos culturals que permetin celebrar-hi actes i exposicions, entre d’altres possibles propostes. Així mateix, l’equip de Govern ha anunciat que tots els veïns i veïnes podran aportar les idees que estimin oportunes per a decidir-ne la utilitat.

Segons ha explicat el regidor de Cultura Francesc Macià, “amb aquest procés participatiu, a més de donar a conèixer la nostra història més recent i millorar l’oferta d’atractius turístics i culturals, ens agradaria que la gent se’l faci seu, i participi en la decisió sobre els usos socials que també ha de tenir un equipament històric com aquest”.L’Ajuntament té la intenció que Cal Gineret contribueixi a recordar a les generacions futures com era el municipi i quins fets s’hi van viure, ja que des de l’any 1913 fins al 1919 era un col•legí catòlic privat, ocupat per frares de l’Ordre de la Mercè. Al 1920, van agafar el relleu els caputxins, quan es va convertir en el Col•legi dels Frares, fins al 1927, quan es va traslladar a l’edifici actual. A més, l’antic molí també va ser clau durant la Guerra Civil, ja que anys més tard serviria com a refugi antiaeri per a la població.

Comentaris