Sant Guim de Freixenet acull la presentació de l’Associació de Municipis Eòlics de Catalunya

El proper dijous, 13 de juliol, a les 20,00 h. es realitzarà al Centre Cívic del municipi de Sant Guim de Freixenet (Segarra – Lleida) la presentació de l’entitat municipalista AMEC (Associació Municipis Eòlics de Catalunya). 

Freixenet
photo_camera El cartell de la presentació de l'AMEC a Sant Guim de Freixenet.

El pròxim dijous, 13 d'agost, a les 20,00 hores, es realitzarà al Centre Cívic del municipi de Sant Guim de Freixenet (Segarra – Lleida) la presentació de l’entitat municipalista AMEC (Associació Municipis Eòlics de Catalunya). L’acte comptarà amb la presència de de Francesc Lluch, alcalde de Sant Guim de Freixenet, i Carlos Gibert, alcalde de la Granadella i President de l’AMEC.

El 30 de juliol l’entitat ja es va presentar al municipi de Gandesa (Terra Alta – Tarragona), en un acte que va comptar amb 25 persones assistents, la majoria representants de municipis amb instal·lacions eòliques de les comarques de la Terra Alta, el Priorat i de la Ribera d’Ebre.

L’AMEC, constituïda l’octubre de 2014, té per finalitat representar, defensar i promoure els interessos del municipis eòlics catalans, així com l’elaboració d’estudis, la difusió del coneixement del règim jurídic regulador, i oferir serveis de suport jurídic, administratiu i tècnic als ens locals associats.

El geògraf de la URV, Sergi Saladié, explicarà l’estudi sobre l’Impacte econòmic de les centrals eòliques en els pressupostos municipals a Catalunya

Una de les primeres actuacions de l’associació ha estat l’edició del llibre Impacte econòmic de les centrals eòliques en els pressupostos municipals a Catalunya, realitzat pel geògraf de la URV, Sergi Saladié, el qual es presentarà el mateix dijous.

L’estudi permet conèixer l’impacte dels ingressos procedents de les centrals als pressupostos municipals, així com els percentatges dels seus beneficis que recauen en els municipis, entre altres qüestions. Tots els assistents a la presentació seran obsequiats amb un exemplar del llibre.

Comentaris