La segona edició de la Cursa dels Ibers d’Arbeca tindrà 10 quilòmetres

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la segona edició de la Cursa dels Ibers d’Arbeca, que se celebrarà el diumenge 29 de març i serà puntuable per a la Lliga Ponent.

Cursa Ibers-1
photo_camera Presentació de la Cursa dels Ibers d'Arbeca a la Diputació de Lleida.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la segona edició de la Cursa dels Ibers d’Arbeca, prova atlètica que se celebrarà el diumenge 29 de març sota l’organització de la Joventut Atlètica d’Arbeca i que serà puntuable per a la Lliga Ponent. La presentació ha comptat amb la presència del diputat Antoni Villas, de l’alcalde d’Arbeca, Joan Simó, i de la presidenta del club organitzador, Mercè Abad.

Antoni Villas ha destacat que la Cursa dels Ibers ja va ser un èxit l’any passat, en la seva primera edició, i estic segur que ho tornarà a ser en la segona, en què hi ha moltes novetats, a més de felicitar la Joventut Atlètica d’Arbeca per una tasca que suposa molta feina i molt difícil, tant pel muntatge de tot plegat com pel fet de buscar patrocinadors.

Per la seva part, l’alcalde d’Arbeca, Joan Simó, ha recordat que va ser la Joventut Atlètica d’Arbeca qui els va fer arribar la proposta de fer una cursa que tingués com a eix el jaciment dels Vilars. A partir d’allí, es van posar a treballar en la cursa amb la idea de promocionar l’esport i socialitzar aquesta zona, obrint-la al patrimoni cultural però també a altres activitats, com és el cas d’aquesta cursa.

En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que, un cop acabada la cursa, tant els participants com els seus acompanyants podran gaudir d’una visita guiada gratuïta a un jaciment que només obre els caps de setmana en cas de visites concertades, de manera que es tracta d’una bona oportunitat per gaudir d’una fortalesa ilergeta construïda al segle VII abans de la nostra era, un conjunt històric i arqueològic monumental excepcional únic al nostre país, que l’any 1998 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

La zona dels Vilars serà, doncs, el centre neuràlgic d’una prova que es disputarà el diumenge 29 de març sobre dues distàncies, 10 i 5 quilòmetres. La distància de 10 quilòmetres és, precisament, una altra de les novetats d’enguany, ja que en la primera edició la cursa només es va disputar sobre els 5 quilòmetres. Ara hi haurà dos recorreguts diferents i independents l’un de l’altre, de 10.300 i 5.200 metres, que transcorreran per camins de terra del terme, amb un traçat majoritàriament pla que resulta ideal per fer marques, segons ha explicat Mercè Abad

La sortida serà, doncs, des de la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca a les 10.00 hores i l’arribada, al mateix indret. Hi haurà servei de dutxes i vestidors al recinte de les Piscines Municipals d’Arbeca, a 4 quilòmetres de l’arribada, i servei de guarda-roba a la mateixa sortida i servei de guarderia. A més, i com a novetat d’enguany, s’habilitarà una zona d’aparcament al costat del circuit, amb la qual cosa es guanya en comoditat i serveis de cara als atletes i als seus acompanyants.

També cal destacar que serà una cursa cardioprotegida, atès que, gràcies a un acord amb Ambulancat, els participants podran controlar la seva pressió arterial abans i després de la prova, i a més se seguiran els protocols de seguretat, amb presència de desfibril·ladors i de personal sanitari al llarg del recorregut.

Pel que fa a les inscripcions, de moment la Cursa dels Ibers compta amb una cinquantena de participants, encara que les previsions són optimistes i esperen superar els 400 atletes que van tenir a la primera edició. Segons ha dit Mercè Abad, no ens hem fixat un límit, però esperem augmentar i acostar-nos als 600 atletes.

Tots els participants rebran una bossa obsequi amb camiseta tècnica, Vi de la Vinya els Vilars d’Arbeca –que també organitza un tast en un dels avituallaments–, Oli d’Arbeca Verge Extra, i hi haurà esmorzar (entrepà,  fruita, xocolata), avituallaments, sortejos i altres sorpreses. A més, els atletes gaudiran d’un descompte d’un 10 per cent en el dinar al restaurant La Placeta d’Arbeca.

Comentaris