05.03.2021 |
Territoris.cat

Sessions per impulsar l'emprenedoria entre els joves de la comarca

L'institut Josep Vallverdú de les Borges ha acollit avui la primera jornada del programa "Joves emprenedors", que pretén promoure la continuació dels estudis i donar a conèixer els avantatges de crear un negoci propi

Programa Joves emprenedors
Les sessions estan adreçades als estudiants d’ESO, 2n de Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Batxillerat. ma Joves emprenedors
Sessions per impulsar l'emprenedoria entre els joves de la comarca

Una cinquantena d’alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà i de 2n de Batxillerat de l’INS Josep Vallverdú de les Borges han assistit avui a la primera de les sessions del programa “Joves Emprenedors”, que es desenvoluparà durant la propera setmana en aquest centre. La iniciativa pretén informar als joves de la importància de continuar els estudis una vegada finalitzada l'etapa obligatòria i posar-los al corrent dels avantatges de l’emprenedoria i l’auto-ocupació així com dels recursos públics de què disposen per ajudar-los a dur a terme el seu negoci.

La regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, creu que el programa “és una molt bona iniciativa per promoure el talent dels joves que vulguin dur a terme la seva idea de negoci”. Alhora també destaca “l’alt component social d’aquesta proposta, que ajudarà a combatre l’atur juvenil, tant a través de l’emprenedoria com de la continuació dels estudis, un dels objectius del consistori”. En aquest sentit també s’ha pronunciat el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, que ha explicat que “és molt necessari que es donin a conèixer els recursos de què disposem a les Borges per emprendre, com el CEI, així com la tasca dels experts que treballen en aquest sector”.   

Aquesta primera sessió, dirigida als estudiants de CFGM de Gestió Administrativa i d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques i als de 2n de Batxillerat, és una acció formativa sobre els mercats emergents. Sota el títol “On es troba la feina del futur?”, la tècnica AODL i gestora del Centre d’Empreses Innovadores de les Borges (CEI), Cristina Espona, ha donat a conèixer alguns dels principals sectors professionals amb més oportunitat d’expansió per als propers anys. L’objectiu és aportar una visió prospectiva sobre els sectors estratègics i facilitar informació rellevant que permeti als joves identificar les oportunitats de negoci.

En els propers dies tindran lloc altres activitats, com sessions de coaching per als alumnes de 3r d’ESO i una xerrada informativa adreçada als de 4rt d'ESO. Pel que fa als 90 alumnes de 3r, dos professionals certificats, Jordi Urgekk i Ruben Rosell,  proporcionaran un tractament a base d’estímuls per aconseguir l’objectiu de canvi de creences sobre les possibilitats del mercat de treball i de les seves habilitats innates. Cada grup rebra dos sessions de 2 hores durant dos dies, de manera que el primer dia els coachs els proporcionaran eines i recursos de treball individual i grupal i enregistraran els resultats per tal que durant la sessió de la jornada següent; proporcionar-los un feedback proactiu i acord a les reaccions del grup i dels individus.

El programa està subvencionat per l’Ajuntament de les Borges, el CEEI Lleida, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), els departaments d’Empresa i Ocupació i de Benestar Social de la Generalitat i el Fons Social Europeu “Inverteix en el teu futur”.

Sessions per impulsar l'emprenedoria entre els joves de la comarca
comentaris