La sinistralitat de la N-240 és una vergonya segons l'alcalde de les Borges Enric Mir

L'alcalde de les Borges Enric Mir ha participat aquest dissabte en el programa El Suplement de Catalunya Ràdio, que s'ha emès en directe des de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i Les Garrigues.

El Suplement de Catalunya Ràdio a la Fira de l'Oli i les Garrigues (17-01-2015)
photo_camera El Suplement de Catalunya Ràdio a la Fira de l'Oli i les Garrigues .

L'alcalde de Les Borges Blanques Enric Mir ha emfatitzat que la sinistralitat de la carretera N-240 és una vergonya, en declaracions en el programa El Suplement que condueix Sílvia Cópulo. Mir ha destacat aquest tema entre els que s'han tractat en el programa amb referència a la comarca de les Garrigues i la seva capital Les Borges Blanques. Mir ha compartit tertúlia amb els periodistes Roser Perera directora de Catalunya Ràdio a Lleida, Josep Ramon Ribé director del diari la Mañana i Joan Cal del diari Segre, entre altres.

Enric Mir ha manifestat que el benestar i la felicitat són els desitjos per a la seva ciutat, però que la gestió comporta tractar temes desagradables però que al mateix temps són imprescindibles, com és el cas de la Nacional 240, una via que s'ha cobrat massa vides i que precisa una solució imminent. Mir ha assegurat que el major inconvenient és la falta de voluntat política de Madrid per prioritzar les actuacions, i s'ha comprovat que la N-240 no ho és, ja que l'executiu madrileny està destinant més esforços al tren d'alta velocitat.

L'alcalde considera que pel territori la carretera és un eix imprescindible, ja que comunica el territori lleidatà amb el seu port natural que és Tarragona, un eix de mercaderies per donar sortida al comerç i la indústria lleidatana. Els tertulians han coincidit en el fet que el desdoblament de l'AP-2 amb peatges tous podria ser una bona alternativa eficaç i econòmica, ja que es tracta d'una infraestructura consolidada, en la que tan sols caldria negociar les concessions.

La taula del Suplement també ha parlat de temes sensibles en el territori, com és el del purins i les plantes de tractament, que dins del sector de les energies alternatives ha estat maltractat per Govern central. Polítiques que també afectaran sectors relacionats que havien invertit en energies netes com a alternativa a les activitats tradicionals.

El Segarra Garrigues ha estat també tema de debat, amb una posició quasi unànime de la contradicció en què s'ha convertit el projecte, que a les acaballes de l'obra, els beneficiaris es veuen impossibilitats econòmicament de portar l'aigua a les seves finques.

comentaris