Les Garrigues ret homenatge a Emili Pujol en la cinquena edició del Guitar Festival

El cicle de concerts recorrerà  les poblacions de la Granadella, les Borges Blanques, Juneda, Arbeca, la Pobla de Cérvoles, Granyena de les Garrigues, Lleida, i les incorporacions de Vinaixa, l’Espluga Calba i el Cogul  

Presentacio Guitar Festival Garrigues
photo_camera Presentacio Guitar Festival Garrigues

L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida vaser l'escenari de la presentació de la cinquena edició del Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, el cicle de concerts que se celebra del 5 de juliol al 27 d'agost. L'acte va estar presidit per la directora de l'IEI, Montserrat Macià; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas; i el director del festival, Isidre Piñol.

cartell_garriguitar_2016Montserrat Macià va destacar que des de l'IEI es dóna suport a aquesta iniciativa que vol acostar la música culta a la ciutadania, barrejant reconeguts intèrprets internacionals arribats de tot el món, però també amb una important presència de músics locals i nacionals. Macià va recordar la figura d'Emili Pujol i la copiosa obra i el llegat esplèndid que va deixar l'any 1980 quan va morir aquest insigne mestre de guitarra, viola de mà, musicòleg, pedagog i compositor, nascut a la Granadella l'any 1886.

Per la seva banda, Antoni Villas ha reiterat l'aposta del territori pel territori, en el sentit que són activitats com aquestes les que fan que molts ciutadans descobreixin indrets nous.

El director del festival Isidre Piñol, va fer un repàs de les actuacions i ha destacat que la intenció és que la comarca de les Garrigues sigui el centre d'atenció musical del moment, portant grups i músics d'un ampli espectre. També ha reiterat la intenció d'obrir, encara més, el coneixement de l'obra d'Emili Pujol, de manera que enguany, la majoria d'actuacions comptaran amb peces d'aquest il·lustre compositor.

Des de la tiorba, la guitarra o el llaüt, els músics interpretaran les peces en espais d'un gran valor patrimonial i sentimental, combinat amb la gastronomia, les activitats lúdiques i les mostres de cultural popular i tradicional. S'han programat 15 concerts per aquesta cinquena edició.

Vinaixa, l'Espluga Calba i el Cogul són els municipis que donen suport a l'esdeveniment internacional, juntament amb els habituals com la Granadella, les Borges Blanques, Juneda, Arbeca, la Pobla de Cérvoles, Granyena de les Garrigues i la capital Lleida.

Comentaris