La 28a Mostra Gastronòmica encén els fogons de les Garrigues amb dos restaurants nous i noves propostes culinàries

El restaurant Bar Sol de Vinaixa i Cal Ferran de Bellaguarda s'estrenen en aquesta nova edició gastronòmica a la comarca de les Garrigues
Xavier Benet i Joan Ford, Mostra Gastronòmica de les Garrigues ©JosepAPérez
photo_camera Xavier Benet i Joan Ford, Mostra Gastronòmica de les Garrigues ©JosepAPérez

El dissabte 5 de novembre vuit restaurants de les Garrigues pararan taula amb un menú confeccionat especialment amb accent de la comarca, una carta que formarà part de la Mostra Gastronòmica que enguany arriba a la vint-i-vuitena edició. Aquest dijous en el marc de la Cooperativa del Camp de Vinaixa el Consell Comarcal de les Garrigues, impulsor de la iniciativa ha presentat el programa d'enguany.

Presentació Mostra Gastronòmica de les Garrigues ©JosepAPérez
Presentació Mostra Gastronòmica de les Garrigues ©JosepAPérez

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, i la presidenta de la Cooperativa d’Oli de Vinaixa, Teresa Gallart, acompanyats dels restauradors Xavier Benet, del Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques, i Joan Ford, del Bar Sol de Vinaixa.

Els polvorons d’oli, pa de cristall, oli, tomata i arengada i gominola de taronges amb oli, formaran part de la carta de Xavier Benet, i la brandada de bacallà amb menjar blanc i tomàquet dolç i bescuits d’oli d’escuma de iogurt, cítrics i mangrana, seran les propostes de Joan Ford als visitants que faci'n la parada a Vinaixa. Com en les edicions anteriors, l'oli d'oliva verge extra de les Garrigues té un paper protagonista en els plats que es poden degustar a la Mostra Gastronòmica fins al 18 de desembre, ja que és un dels motors econòmics de la zona i marca el paisatge de la comarca.

El president del Consell Comarcal, Jaume Setó ha destacat que aquesta iniciativa és important perquè fes valdre els atractius turístics de la comarca, potenciant el territori amb una bona i variada oferta gastronòmica 

Oli de Vinaixa Mostra Gastronòmica de les Garrigues ©JosepAPérez
Oli de Vinaixa Mostra Gastronòmica de les Garrigues ©JosepAPérez

Cal recordar que cinc dels restaurants participants en la Mostra Gastronòmica de les Garrigues compten amb el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra” creat el 2021 pel Consell Comarcal de les Garrigues i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l’oli d'oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori. Aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l'oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019. 

Els restaurants participants en la Mostra d'enguany

Mostra Gastronòmica de les Garrigues Joan Ford ©JosepAPérez
Mostra Gastronòmica de les Garrigues Joan Ford ©JosepAPérez

Ca la Margarida de l’Albi, La Placeta d’Arbeca, Hostal Benet de les Borges Blanques, Masia les Garrigues de les Borges Blanques, Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, Cal Ferran de Bellaguarda, El Drac, dels Omellons, Restaurant Bar Sol, de Vinaixa

Els visitants que faci'n la parada en els restaurants garriguencs participaran en el sorteig de sis lots de productes de la comarca, que inclouran oli, vi, fruita seca, mel, entre altres. A més, se sortejaran tres lots de productes de la cooperativa Mengem Garrigues. 

Comentaris