01.04.2020 |
Territoris.cat

Tots els municipis de les Garrigues compten ja amb nous contenidors de recollida selectiva

Durant els darrers quatre mesos, el Consell Comarcal, conjuntament amb els ajuntaments de les Garrigues, ha substituït la totalitat dels contenidors de les diferents fraccions de recollida selectiva de residus.

Els nous contenidors garriguencs instal·lats al Vilosell.
Els nous contenidors garriguencs instal·lats al Vilosell.
Tots els municipis de les Garrigues compten ja amb nous contenidors de recollida selectiva

Durant els darrers quatre mesos, el Consell Comarcal de les Garrigues, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, ha substituït la totalitat dels contenidors de les diferents fraccions de recollida selectiva de residus. Aquest procés va culminar la setmana passada amb el repartiment de contenidors al municipi d’Arbeca.

Des del Consell Comarcal s'ha volgut agrair la col·laboració i comprensió de les persones implicades en aquest procés i, en especial, dels usuaris del servei que, encoratjats per la nova distribució de contenidors, s’han afegit a la gestió dels residus selectivament.

Tots els canvis comporten un temps d’adaptació i des de l'ens comarcal volen felicitar i animar els veïns de la comarca a continuar i millorar la feina feta, atès que, en aquest breu període de temps que la nova distribució ha entrat en funcionament, ja ha augmentat el 9% en el cas de la recollida de fracció selectiva i un 13,4% en el cas de la recollida de paper i cartró respecte de les tones recollides l’any passat.

Tot i així, des del Consell Comarcal apunten que cal continuar millorant, ja que s’observa que les recollides selectives de vidre i fracció orgànica estan estancades respecte de les tones recollides l’any anterior. S’espera que, una vegada assimilat el nou sistema, les quantitats de fracció selectiva recollides amb aquest sistema augmentin.

Amb aquesta finalitat, a partir del mes de gener comptaran amb una eina indispensable com serà el sistema de pesatge incorporat en els nous vehicles. Aquesta eina facilitarà al Consell Comarcal una informació de primera mà que permetrà aprofundir en les dades de recollida per contenidor de forma que es podran prendre les mesures oportunes per millorar la funcionalitat dels contenidors integrants del servei de recollida. Per últim, resta pendent posar en marxa una part de la campanya de sensibilització.

Comentarios