La Transllena torna el 23 d'agost a la Pobla de Cérvoles

La setena edició d'aquesta cursa de muntanya espera superar els 380 participants de l’any passat

Transllena 2013 a la Pobla de Cérvoles
photo_camera Els participants trobaran diferents avituallaments durant el recorregut.
La Pobla de Cérvoles tornarà a acollir el proper 23 d'agost la Transllena-Celler Mas Blanch i Jové, una cursa de muntanya i caminada popular que aquest any arriba a la setena edició. Segons fonts de l'organització, l’Associació Esportiva Catalunya Aventura, a dia d’avui, hi ha un gran nombre de participants inscrits d’arreu de Catalunya i fins i tot de l'Estat espanyol com el País Basc, Aragó i València, pel que s’espera superar els 380 participants de l’any passat.

La prova consta de dues propostes. La primera, apta per als esportistes amb més bona condició física, és una cursa popular de muntanya de 14 quilòmetres amb 525 metres de desnivell positius. Aquesta comptarà amb 4 avituallaments sòlids i líquids. L'altra opció, una caminada popular de 9 quilòmetres amb 350 metres positius, tindrà 3 avituallaments i permetrà contemplar el paisatge típic de les Garrigues: oliveres, ametllers, vinyes i en especial unes vistes panoràmiques de la Serra del Montsant i Serra de Prades, amb més tranquil·litat.

La sortida serà neutralitzada i tindrà lloc a les 18.15 hores, des del Celler Mas Blanch i Jové fins a la plaça Sant Miquel de la localitat, on a les 18.30 es donarà el tret de sortida oficial de la prova. Ambdós circuits transiten en part per la ruta permanent Transllena, un itinerari de senderisme degudament senyalitzat. No obstant, tot el recorregut estarà senyalitzat amb cintes cada 50-100 metres.

La Transllena-Celler Mas Blanch i Jové pretén incentivar l’activitat esportiva a l’aire lliure dins el medi natural de l’emblemàtic terme municipal de la Pobla de Cérvoles. Alhora, permet donar a conèixer La Serra de la Llena, considerada zona PEIN, que divideix les províncies de Tarragona i Lleida, i per on es transitarà per les carenes i turons més  alts de la comarca garriguenca com són la Punta Castanyola, de 901 metres, el Coll de les Marradetes, de 920 metres, la Penya Alta, que amb q.019 metres és la cota més alta de la cursa), i el Coll de l’Abellar, de 990 metres.

Finalment, en acabar el recorregut l'organització oferirà als participants un aperitiu de cloenda i un obsequi commemoratiu. A més, durant tota la jornada, els corredors i acompanyants podran gaudir gratuïtament de la visita al Celler Mas Blanch i Jové i de les piscines municipals de la Pobla de Cérvoles.

Més informació sobre el recorregut, categories, premis, inscripcions, etc... al web de la cursa: http://www.transllena.blogspot.com

Comentaris