28.10.2021 |
Territoris.cat

La Trobada de Gegants i Grallers, plat fort de la Festa Major de l'Albi

Els actes festius arrenquen dijous i s'allargaran fins dilluns

La pedalada popular recorrerà uns 7 quilòmetres i en acabar, hi haurà un refrigeri per als participants
La pedalada popular recorrerà uns 7 quilòmetres i en acabar, hi haurà un refrigeri per als participants
La Trobada de Gegants i Grallers, plat fort de la Festa Major de l'Albi

La Trobada de Gegants i Grallers és una de les grans atraccions de la Festa Major de l'Albi, que arrencarà demà i s'allargarà fins el proper dilluns. La celebració, que tindrà loc dissabte, espera reunir una desena de colles i tots els seus acompanyants, que seran els protagonistes de la cercavila que tindrà lloc pels carrers del municipi a partir de les sis de la tarda. L'acte començarà des del Casal i seguidament tota la comitiva desfilarà pel nucli de la població animats pels integrants de la Tropa del Cargol.

La Festa Major coincideix enguany amb la celebració dels 50 anys de la construcció de les escoles de l'Albi, una efemèride inclosa dins del programa d'actes de la festa, ja que fins el dia 11 d'agost es pot visitar l'exposició fotogràfica sobre els "100 anys d'història de l'escola i els 50 de l'edifici escolar". Aprofitant aquest motiu l'alcalde Víctor Guiu, ha convidat a tothom a "gaudir d'aquests dies tots plegats, viatjant al passat, comentant el present, oblidant les penes i passant-nos-ho d'allò més bé".

La festa començarà demà amb la 7a Gimcana popular, organitzada pels joves de Lo Cargol a la plaça. A la nit tindrà lloc el pregó de festes a càrrec de Teresa Manresa Cunillera, de Cal Curcó, mestra i ex-alumna de l'escola de l'Albi. La nit acabarà amb un sopar popular a la plaça, el bingo organitzat pels joves i una actuació d'havaneres.

El divendres serà el dia més esportiu, ja que la jornada inclou una pedalada popular organitzada pel Club Cliclista de l'Albi, un campionat de futbol i un torneig de pàdel. Pel que fa a la nit, després de l'onzè sopar del jovent, hi haurà els correfocs i la Nit del Jovent amb Itinerant Festival i DJ Luxury. Pel que fa a la nit del dissabte el protagonisme serà per l'orquestra Saturno i el grup de versions Band The Rock.

Diumenge al migdia arribaran les habituals sardanes, amb la Cobla Resò del Vendrell, i a la tarda hi haurà un espectacle de titelles a les piscines a més de les finals del diferents tornejos esportius. Pel que fa al dilluns, la festa acabarà amb el parc aquàtic a les piscines i una esperada sessió d'escala en hi-fi que arriba a la sisena edició.

Com és habitual el programa d'actes de las Festa Major de l'Albi inclou les activitats que tenen lloc els dies posteriors a la gresca. Els més destacats són el concurs de paelles del proper diumenge dia 11, l'actuació del grup de folk Els Groullers del dia 15 d'agost i la Festa de la Minerva, que se celebra el 18 d'agost amb ofici solemne i processó.

La Trobada de Gegants i Grallers, plat fort de la Festa Major de l'Albi
comentaris