Durant la tardor es presentaran les 15 propostes finalistes i s’obrirà la fase de votacions definitiva

Veïns de les Borges amb el fulletó informatiu sobre els pressupostos participatius
photo_camera Veïns de les Borges amb el fulletó informatiu sobre els pressupostos participatius

Del total de les 116 propostes recollides per l’Ajuntament de les Borges, en els seus primers pressupostos participatius, 54 han estat vàlides i 62 no s’ajustaven als criteris d’elegibilitat exposats en les bases del procés participatiu, ja sigui perquè sobrepassaven la proposta econòmica d’un màxim de 50.000 euros, o bé perquè proposaven alguna actuació que no és competència municipal.

De les 54 vàlides, el consistori n’ha reduït el nombre a només 34, ja que n’hi havia una vintena que proposaven el mateix. Pel que fa a les no vàlides, algunes ja es duen a terme o està previst que l’Ajuntament les executi pròximament.

El procés continuarà amb la selecció, a partir de l’aplicació de diversos criteris d’elegibilitat, de les 15 millors propostes.

La Comissió de Coordinació i el personal tècnic municipal ha realitzat la valoració tècnica i econòmica de les propostes recollides durant la fase de presentació, seguint els criteris d’elegibilitat. Aquesta validació ha consistit a analitzar la viabilitat legal i tècnica de cada proposta, calcular-ne el pressupost aproximat d’execució i determinar la validació final de cada proposta.

La setmana del 17 al 23 de setembre es procedirà a la realització de sessions informatives a la població on es donaran detalls de les 15 propostes finalistes per tal que la ciutadania pugui valorar-les abans de la darrera fase de votacions, la qual es durà a terme entre els dies 24 de setembre i 14 d’octubre. Les votacions es podran fer presencialment a les oficines de l’Ajuntament i a la Biblioteca, i electrònicament a través de la pàgina web municipal.

Comentaris