Vallverdú fa entrega d'un centenar de números del 'Cu-cut' a l'Espai Macià de les Borges

Els exemplars, que pertanyien al padrí de l'escriptor, podran ser consultats per estudiosos, historiadors i universitaris

terr2
photo_camera L'escriptor i la seva dona, Antonieta Vilajoliu, acompanyats pels regidors Francesc Macià i Pilar Chimenos.

L’escriptor i mestre garriguenc Josep Vallverdú ha fet una donació d’un centenar de números del setmanari humorístic ‘Cu-cut’, una publicació editada a principis del segle XX i que recull en clau d’humor la situació política del tombant de segle. Els exemplars, que una vegada catalogats s’exposaran a l’Espai Macià de les Borges, se sumaran als gairebé 500 números d’aquesta mateixa publicació que actualment mostra el centre museístic i que va adquirir l’Ajuntament l’octubre de 2012, “de manera que les Borges comptarà amb un arxiu únic sobre el ‘Cu-cut’ a disposició dels historiadors i estudiosos”, afirma el regidor de Cultura Francesc Macià.

Vallverdú s’ha mostrat molt satisfet “per haver entregat a l’Espai Macià aquesta col·lecció que va pertànyer al meu padrí de Sant Martí de Maldà”, i ha explicat que durant aquests últims anys “estic fent neteja de la biblioteca, i entrego molts documents i publicacions a beneficiaris com l’Espai Macià, que en farà una acurada divulgació”. L’escriptor també ha destacat el gran valor d’aquesta col·lecció, “una publicació que va comptar amb els millors il·lustradors de l’època, com Cornet, Llaverias i Junceda” així com el seu gran sentit de l’humor, “oferint una crítica intel·ligent i atrevida als governants dels inicis del segle XX”. Segons Vallverdú, el to satíric en què el ‘Cu-cut’ tractava els fets polítics i socials de l’època “va fer que el setmanari adquirís una gran popularitat. Tot al contrari al què passa avui en dia, quan ja no cal denunciar la falta de revistes humorístiques perquè l’humor ja el veiem diàriament al Congrés i al Senat”, ha explicat amb ironia.

L’acte d’entrega dels exemplars del ‘Cu-cut’ ha tingut lloc aquest matí al saló de plens de l’Ajuntament de les Borges, i ha comptat amb la presència del mateix Josep Vallverdú, que ha estat acompanyat per la seva dona, Antonieta Vilajoliu, i pels regidors de l’Ajuntament de les Borges Francesc Macià i Pilar Chimenos, responsables de les carteres de Cultura i de Benestar Social i Família respectivament.

Comentaris