09.05.2021 |
Territoris.cat

Vinaixa celebra aquest cap de setmana la Fira de l'Oli i la Pedra amb rècord d'expositors

El certamen compta amb 47 estands confirmats i espera la visita d'unes 2.000 persones

Fira de l'Oli i la Pedra a Vinaixa
Vinaixa acollirà l'onzena edició de la Fira aquest cap de setmana.
Vinaixa celebra aquest cap de setmana la Fira de l'Oli i la Pedra amb rècord d'expositors

Un total de 47 estands, quatre dels quals estaran dedicats al sector de la pedra, participaran aquest proper cap de setmana en l’11a edició de la Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa, un certamen que segons l’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé, "es consolida com a referent d’aquest producte a les comarques lleidatanes". Sarlé també ha destacat que la fira és un aparador important "per donar a conèixer dos dels productes més internacionals que tenim, com són l’oli i la pedra".

En aquesta edició els organitzadors, l'Ajuntament de Vinaixa i la Cooperativa de l'Oli, juntament amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i La Caixa, continuen amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural de Vinaixa, raó per la qual han organitzat de nou una visita guiada pel casc antic i l’església del municipi, que tindrà lloc diumenge al matí a tres quarts d'onze. Aquesta proposta es complementarà amb una novetat que serà la visita a un molí antic del municipi. tot això tindrà lloc després de l'acte oficial d'inauguració del certamen, que està previst per diumenge a les deu del matí i anirà a càrrec del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré.

L’alcalde de Vinaixa també ha insistit en la gran implicació que cada any mostren totes les entitats locals, que participen juntament amb les escoles i la gent gran en la Fira de l’Oli i la Pedra. En aquest sentit, i a part dels expositors i productors, s’han programat diferents activitats paral·leles, com una caminada popular amb esmorzar que tindrà lloc dissabte al matí, la inauguració d’una exposició de pintures al Centre Cívic, un taller de sabó amb dus memebres del Casal d'Avis i una exhibició d’aus rapinyaires, entre d’altres.

La Fira de l'Oli i la Pedra de Vinaixa s'ha presentat aquesta setmana a la Diputació de Lleida, en un acte que ha comptat amb la participació del diputat Antoni Villas; de l’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé; de la tinent d’alcalde, Sílvia Arnau, i de la presidenta de la Cooperativa de l’Oli, Teresa Gallart.

En la seva intervenció, el diputat Antoni Villas ha destacat que les fires són la millor forma de fer territori, ja que donen a conèixer els municipis, els productes de qualitat i generen economia.

Per la seva part, la presidenta de la cooperativa del municipi, Teresa Gallart, ha explicat que ha estat un bon any pels productors d’oli, tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat. També ha indicat que la crisi econòmica ha disminuït lleugerament les vendes, però sense arribar a ser preocupant.

Vinaixa celebra aquest cap de setmana la Fira de l'Oli i la Pedra amb rècord d'expositors
comentaris