Vinaixa recolza els seus joves emprenedors

Els alumnes de l'escola Sant Bonifaci participen en un projecte educatiu que els permet crear i gestionar una cooperativa

L'oferta de productes va des d'arracades i collarets a fundes de mòbil
photo_camera L'oferta de productes va des d'arracades i collarets a fundes de mòbil

Des de fa dos cursos els infants de l’escola Sant Bonifaci de Vinaixa participen en el projecte EME (Emprendre a la meva escola) impulsat per la Fundació del Món Rural, una iniciativa que consisteix en que els nens i nenes creen una cooperativa on tots seran socis aportant un capital inicial. Ells han fet eleccions per escollir el seu equip directiu, han escollit nom i logotip i han elaborat els seus estatuts. La cooperativa es diu COOVINMA (cooperativa de l’escola de Vinaixa de productes fets a mà) i es dedica a elaborar productes artesanals que han decidit i dissenyat entre tots i que posteriorment ells mateixos posen a la venta. Aquest curs els prometedors emprenedors han participat en tres fires i/o mercats: la X Fira de l’ Oli i la Pedra de Vinaixa, la parada de Sant Jordi ( activitat inclosa en el programa d’actes de les festes de primavera del poble) i el mercat setmanal de Lleida.

Els productes que han elaborat aquest any han estat diversos, molt originals i tenint en compte la crisis que travessa el país, molt econòmics. Han creat arracades, anells, collarets, polseres, fundes de mòbils, carteretes, fundes per ulleres, fundes per tisores, agulles de pit, baldufes per a petits i grans… utilitzant tot tipus de materials i tècniques: material reciclat, guix, modelatge, cosir…

El passat dijous dia 30 tots els nens, nenes i mestres van muntar la parada al “mercadillo” de Lleida. Això va ser possible amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vinaixa que es va fer càrrec del transport. I és que el projecte està sent un èxit perquè hi ha una total implicació de la comunitat educativa i de les entitats locals.

Ara, els socis decidiran que volen fer amb els diners que han guanyat sense oblidar que una part simbòlica anirà destinada a una entitat sense ànim de lucre, que també decidiran ells.

De moment l'escola Sant Bonifaci és l’única escola de les Garrigues que treballa en aquest projecte d’emprenedoria. Des de l'equip educatiu afirmen que "ens en sentim molt orgullosos, doncs el resultat és molt positiu. Els nens, mestres i pares estem gaudint i aprenent molt i per un altre costat estem treballant molts valors bàsics, el treball completament democràtic, el valor dels diners, el treball en equip, cooperatiu, emprenedor… i sense oblidar-nos de les competències bàsiques".

Tant l'equip educatiu com els alumnes gaudeixen ara del resultat i ja comencen a pensar en què faran el curs vinent.

Comentaris