Una vintena d’experts debaten sobre el republicanisme i l’independentisme a les Borges

L'Espai Macià va acollir un Curs d'Estiu de la UdL, el primer que ha tingut lloc a la capital de les Garrigues

Curs Universitat d'Estiu a les Borges
photo_camera Les sessions teòriques es van dur a terme a les instal·lacions de l'Espai Macià.

L’Espai Macià de les Borges va acollir els passats divendres, dissabte i diumenge un total de dotze sessions del curs d’Estiu de la UdL “Del Republicanisme a l’Independentisme”, que va oferir una visió general sobre el procés de canvi de les majories polítiques a Catalunya. La proposta va comptar amb 19 experts catalans que van oferirar els seus coneixements sobre aquest tema i amb una dotzena d’inscrits, entre ells professors de secundària, universitaris i periodistes. Tots ells van assistir tant a les sessions teòriques com a les visites guiades per diferents indrets històrics de la capital de les Garrigues. 

La primera presa de contacte amb el curs va tenir lloc divendres al matí amb la sessió “El republicanisme lleidatà”, a càrrec de Jordi Soldevila, professor de la UdL, acte que va servir per donar el tret de sortida al curs. La resta de propostes del dia van ser una visita a l’Espai Macià i la xerrada “Les Borges i el republicanisme macianista”, de l’historiador borgenc Marc Macià que va donar a conèixer la figura de Pere Mías, conseller de la Mancomunitat de Catalunya i diputat provincial per les Borges.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de les Borges Francesc Macià, ha destacat el fet que les Borges aculli per primera vegada un curs de la Universitat d’Estiu, “un esdeveniment molt important per a la ciutat, que s’estrena en l’organització d’aquests cursos amb més de 20 anys de trajectòria”. Macià s’ha mostrat molt satisfet “tant pels nivells dels ponents com pel número d’inscripcions en aquesta primera edició".

comentaris