03.08.2020 |

Una vintena de persones caminen i fan salut a les Borges

Molts dels que participen en les sortides setmanals són usuaris del Casal de la Gent Gran que continuen practicant activitats físiques durant l'estiu

Les caminades tenen lloc cada dilluns i dimecres a la tarda
Les caminades tenen lloc cada dilluns i dimecres a la tarda
Una vintena de persones caminen i fan salut a les Borges

La regidoria de Salut de les Borges i el Casal de la Gent Gran han encetat aquesta setmana l'activitat "Caminant fem salut", una iniciativa sorgida arran de la celebració de la II Jornada de salut i de diabetis, que va tenir lloc el passat 30 de maig a la capital de les Garrigues. Les caminades, de dos quilòmetres i 700 metres de distància, recorren bon part del terme de les Borges i tenen lloc cada dilluns i cada dimecres des de les 20.00 hores fins a les 21.00. Aquestes estan obertes a tothom, i tenen com a punt de sortida la plaça de davant del Casal de la Gent Gran. L'itinerari passa posteriorment per davant de l'institut fins al primer pont de la variant. Seguidament s'enfila fins al segon pont i es torna cap a les Borges per la Serreta. Una vegada al municipi, es passa pel carrer Carrasco i Formiguera i pel passeig del Terrall, fins retornar al Casal.

La iniciativa, segons la regidora de Benestar Social i Salut, Pili Chimenos, "és un proposta amb un clar objectiu, que la gent camini i d'aquesta manera creï un hàbit saludable". Chimenos creu que amb aquesta iniciativa "és més fàcil enganxar la gent, perquè moltes vegades un no surt a caminar si no té companyia. Per tant, sortir en grup és més atractiu". Les caminades compten amb molt usuaris del Casal d'Avis que, una vegada finalitzada l'activitat física que es fa al casal durant el curs troben en aquestes caminades una manera de seguir fent exercici físic i de cuidar-se.

Les caminades duraran fins el 31 de juliol i segons Chimenos, si al setembre hi ha quòrum "seguirem fent les caminades però en un altre horari adaptat a l'època, és a dir, a primera hora de la tarda o a mig matí".

Una vintena de persones caminen i fan salut a les Borges
comentaris