08.12.2021 |

Visita a la nova campanya d'excavacions dels Vilars d'Arbeca

El jaciment s'omple de públic durant la Diada de l'Associació d'Amics de Vilars, una jornada que també va incloure tallers per grans i petits i un dinar popular

Els visitants més joves van participar en els tallers
Els visitants més joves van participar en els tallers
Visita a la nova campanya d'excavacions dels Vilars d'Arbeca

L'Associació Amics de Vilars va celebrar el passat diumenge el "seu dia", i amb aquest motiu va reunir a socis i amics al recinte de la fortalesa de Vilars per tal de poder explicar sobre el terreny les novetats en l'excavació, recomençada fa tot just quinze dies. Després d'una llarga temporada en dic sec degut a la manca de diners que feien impossible continuar amb els treballs d'excavació i recerca, en aquests moments ha arribat una nova "petita" injecció econòmica que fa possible posar fil a l'agulla i continuar amb els treballs. La trobada al jaciment també va comptar mb la possibilitat de passejar i participar en els tallers que es van realitzar, tant els adreçats als nens petits com als adults. A més, durant el matí es van fer visites guiades, gratuïtes per als socis.

L'equip d'arqueòlegs de la Universitat de Lleida, amb el suport personal i logístic de l'Ajuntament d'Arbeca han obert un temps d'excavació i consolidació que farà avançar en el coneixement d'aquesta tribu tant especial que poblava les nostres garriguenques. Els treballs s'han iniciat a la cisterna central, que de moment, amb les troballes que s'hi van fent, està donant molta informació de les fases finals del jaciment. Els treballs continuaran en l'excavació de les cases i habitacions del barri sudest, i s'acabarà per tancar la primera fase de la muralla, situada al nordoest de la Fortalesa.

En una propera activitat s'espera poder presentar a tots els amics i visitants de la Fortalesa els projectes iniciats en aquesta campanya d'enguany finalitzats, per tal de poder gaudir, encara més, d'aquesta construcció que poc a poc va agafant forma i explica la vida i manera de fer d'una gent de la qual som hereus.

Com és habitual en aquestes trobades lúdiques, més de cinquanta socis i amics han acabat la diada al voltant d'una taula per compartir el dinar i parlar de les activitats properes que l'Associació ja té programades per properes dates.

Visita a la nova campanya d'excavacions dels Vilars d'Arbeca
comentaris