El Viver d'Empreses Garrigues Altes de la Granadella incorpora nova activitat de recerca

Amb aquesta incorporació el centre es troba al 75% de la seva capacitat i compta amb cinc empreses instal·lades només un any després de la seva obertura

Amb l'arribada a la Granadella l'empresa obre una delegació a la comarca
photo_camera Amb l'arribada a la Granadella l'empresa obre una delegació a la comarca

El Viver d'Empreses Garrigues Altes, ubicat al municipi de la Granadella, compta des d'aquest mes de juliol amb una nova empresa, l'Observatori Sociodemogràfic de les Terres de Lleida. L'arribada a les Garrigues significa l'obertura d'una delegació a la comarca d'aquest negoci, una entitat creada l’any 2012 amb la voluntat de donar a conèixer al realitat social, cultural, econòmica i mediambiental de les comarques de Lleida. L'Observatori pretén donar resposta a les problemàtiques que poden sorgir en els àmbits que son el seu objecte d’estudi -social, cultural, econòmic i mediambientali que afecten a la província de Lleida. D'altra banda l'empresa també vol fomentar la recerca en aspectes relacionats amb la cultura, la cohesió social, el desenvolupament del territori, l’educació, la demografia, la igualtat de gènere i el medi ambient entre d’altres i alhora transferir els resultats de les recerques a través de publicacions dirigides als professionals dels diferents àmbits i a les administracions públiques.

Aquesta empresa utilitzarà el despatx nº 3 del Viver, el qual serà compartit amb una empresa de noves tecnologies i una altra de serveis a les persones. Els altres dos despatxos estan ocupats per una empresa especialitzada en cartografia digital i per una altra d’enginyeria industrial. Amb aquesta última incorporació el Viver compta amb 3 dels 4 despatxos ocupats, és a dir que només un any després de la seva obertura ja es troba al 75% de la seva capacitat.

El Viver d’empreses, que està obert als emprenedors de les Garrigues i de la resta del Pla de Lleida, ofereix els despatxos al preu de 2 €/m2 el primer any, 3 €/m2 el segon i 4 €/m2 el tercer, per a empreses de nova creació; per a les empreses consolidades el preu és de 4 €/m2. Els tres primers mesos d’estància al viver per als emprenedors són gratuïts. Els despatxos s’ofereixen moblats, amb internet i telefonia IP, i són de 25 m2 cadascun. D’altra banda, el Viver realitza assessorament a les empreses, activitats formatives: anglès, TIC, formació empresarial, etc...i amb un conveni amb Microbank ofereix microcrèdits per als emprenedors.

L’execució d’aquestes actuacions s’emmarquen dins el Pla de Desenvolupament Local Oliturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement