El batec de les estacions a través dels sabors i les iniciatives de l’Horta de Lleida

Entre les activitats d’aquesta tardor, destaca el Laberint de l’Horta, que podreu gaudir fins al mes d’octubre

Entrada al Laberint Pifarré. Fotografia: Cristina Mongay.
photo_camera Entrada al Laberint Pifarré. Fotografia: Cristina Mongay.

És tota una excepcionalitat veure els canvis estacionals estant en contacte amb la natura. Es tracta de tot un espectacle amb majúscules, metòdic i silenciós, però constant, una de les experiències que ens permet viure i sentir amb els cinc sentits l’Horta de Lleida.

L’Horta de Lleida és un indret sense comparació, l’òrgan vital que l’oxigena i alimenta incansablement la capital ponentina amb un cinturó verd de 19.000 hectàrees.

Laberint Pifarré. Fotografia: Cristina Mongay.
Laberint Pifarré. Fotografia: Cristina Mongay.

En ella hi trobem productors i productores de tota mena –de soca-rel i també de nouvinguts i nouvingudes– que tenen la virtut de cuidar la terra mantenint amb fermesa el seu compromís d’oferir els millors productes de proximitat sorgits en cada moment de l’any sense intermediaris.

Des de rica fruita apta per a tots els gustos –peres, pomes, préssecs, cireres, figues, nectarines, prunes, albercocs, meló, etc.– a hortalisses –tomates, calçots, cebes, enciams, escaroles, etc.–, passant per les olives, la lavanda o els cereals, sense deixar de banda la producció de carn de boví, vacu, porcí i gallines de carn.

Granja Pifarré. Fotografia: Cristina Mongay.
Granja Pifarré. Fotografia: Cristina Mongay.

A més de convidar-nos a degustar un ventall de sabors plens de contrastos, els productors i productores de l’Horta de Lleida també ens aproximen tota mena d’activitats dinamitzadores per fomentar l’economia de proximitat, el consum responsable, i la descoberta i estima d’aquest paratge màgic inigualable.

Des dels sopars a l’aire lliure entre camps d’espígol, a aplec gastronòmics de caure més popular, a les dinàmiques activitats agroculturals proposades per part de la família Pifarré.

El Laberint Pifarré
Per quart any, la Granja Pifarré, aposta per dibuixar el Laberint de panís en dos dels seus camps, donant a lloc un intrèpid recorregut adreçat a tot amant de l’aventura i l’esperit lleidatà.

En aquesta ocasió en concret, el Laberint reptarà a les persones visitants a quinze proves agroculturals que s'hauran d'anar superant en família o amics per tal de poder sortir victoriosos de l’entramat en una hora.

L'activitat romandrà oberta tots els dissabtes i diumenges de setembre i octubre

Tractors de la Granja Pifarré. Fotografia: Esther Barta.
Tractors de la Granja Pifarré. Fotografia: Mònica Barta.

A l'entorn ‘Del tros a casa’ se suggereixen, a més, diverses activitats que apropen la realitat de l'Horta de Lleida i el món rural. Entre elles, els nous ‘agro’ jocs, un rellotge solar, l'agrobiblioteca, l'estable obert de vedelles del món, l'agromuseu del Tractor Antoni Minguell, o l'espai de bar-terrassa amb productes de proximitat de l'Horta de Lleida. 

Tot plegat, ‘excuses perfectes’ per gaudir d’un ‘bany d’Horta’, relaxar-se, reconnectar amb l’entorn, el nostre passat i el nostre present, i tornar a la rutina amb energies renovades.

Comentaris