Centenars de lleidatans agraeixen el format de la Diada de Sant Jordi a la Rambla de Ferran

Tàrrega va traslladar les parades de roses i llibres a l’Espai MerCAT, en previsió de la meteorologia pronosticada, un canvia que no va suposar cap inconvenient, ja que va atreure igualment una gran quantitat de públic
Parades de llibres a la Rambla Francesc Macià de Lleida ©JosepAPérez
photo_camera Parades de llibres a la Rambla Francesc Macià de Lleida ©JosepAPérez

El dia es va despertar amenaçador, els pronòstics no eren molt optimistes, però llibreters i floristeries de Lleida i dels municipis de la demarcació no es van deixar influenciar. Hi havia moltes ganes de gaudir de la festa cultural i popular més esperada de l'any amb total plenitud, per la qual cosa valia la pena fer cas omís de la meteorologia, i afrontar la situació.

Massiva participació en la Diada de Sant Jordi a Lleida ©JosepAPérez
Massiva participació en la Diada de Sant Jordi a Lleida ©JosepAPérez

Moments de pluja, una temperatura més aviat baixa, algunes ràfegues de vent no van ser obstacle perquè centenars de persones omplissin les rambles Francesc Marcià i Ferran de Lleida, en el segon any que la paeria ha concentrat tota l'activitat en aquests espais de la capital del Segrià. En aquest sentit, el president del gremi de llibreters a Lleida, Jordi Caselles va explicar que aprovava la ubicació a rambla de Ferran, però va plantejar que de cara a anys pròxims es reformuli la ubicació de les parades, situant-les totes en un mateix lateral per evitar aglomeracions.   

Les parades de llibres i roses en el centre i la supressió del trànsit dels carrers adjacents per facilitar la circulació dels vianants i a la zona de l'Eix Comercial, també va afavorir força l'ambient de parades de llibres i roses

L'activitat de Sant Jordi a Lleida es va combinar amb tertúlies literàries i actuacions musicals en un escenari que s'ha ubicat en un lateral. 

Parades de llibres a la Rambla Francesc Macià de Lleida ©JosepAPérez
Parades de llibres a la Rambla Francesc Macià de Lleida ©JosepAPérez

A primera hora, l'editorial Pagès Editors va celebrar el tradicional esmorzar d'autors amb motiu de Sant Jordi. La seva directora, Eulàlia Pagès, va mostrar la seva satisfacció pel fet de recuperar la festa sense restriccions,  i va destacar l'important nombre de novetats d'autors lleidatans, que cada vegada són més demandats pels lectors.

L'Ajuntament de Tàrrega el més previsor

Tàrrega va traslladar les parades de roses i llibres a l’Espai MerCAT, en previsió de la meteorologia pronosticada, un canvia que no va suposar cap inconvenient, ja que va atreure igualment una gran quantitat de públic. Una quarantena de parades amb llibreries que van posar a l’abast les últimes novetats editorials i floristeries amb una àmplia varietat de roses a més d’entitats socials i culturals. Els museus de Tàrrega també van presentar les publicacions pròpies, tot acompanyat d'alguns autors locals que van signar exemplars.

Mercat de Roses i Llibres a Tàrrega ©AjTàrrega
Mercat de Roses i Llibres a Tàrrega ©AjTàrrega

La jornada és va completar amb, l’Orquestra Arkeres, sorgida de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, que va interpretar un concert de corda. LoCigronet i Foment Tàrrega amb activitats d’animació familiar.

La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert va manifestar que el trasllat de les parades a l’Espai MerCAT ha esdevingut un encert “Hem pogut així esquivar el mal temps i els paradistes ens han transmès la seva satisfacció per les vendes obtingudes”, ha assenyalat l’edil. 

El cicle de Sant Jordi a Tàrrega encara reserva més propostes al calendari: el dijous 28 d’abril a les 7 de la tarda es presentarà el nou llibre de poesia de Meritxell Cucurella – Jorba, La volumetria del neguit, publicat per Pagès Editors. L’obra ha estat la guanyadora del XXV Premi de Poesia Màrius Torres de la ciutat de Lleida. L’acte, que tindrà lloc al Museu Tàrrega Urgell, és organitzat per la Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell.

Comentaris