15.06.2021 |

Donna Leon: "La meva feina és escriure, no predicar"

Així ho va afirmar la prestigiosa autora de novel·la negra durant el Festival 'El Segre de Negre'

Donna Leon: "La meva feina és escriure, no predicar"

El Festival de novel·la negra 'Segre de Negre', organitzat per Pagès Editors i l'Institut d'Estudis Ilerdencs i celebrat a Lleida els dies 4 i 5 de juny, va atorgat de forma virtual el Premi Trajectòria literària a l'escriptora estatunidenca Donna Leon.

L'entrega virtual ha tingut lloc a la sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida

És la segona vegada que l'organització atorga aquest guardó, creat el 2019 per a reconèixer la tasca i la contribució que fan els escriptors seleccionats per elevar la qualitat del gènere negre i la seva difusió.

Després de la lectura de la glossa per part de Sanjuan, Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors, i Joan Josep Ardanuy, el director de l'IEI, han procedit a entregar virtualment el premi a Leon, que ha dit sentir-se molt honorada per aquest guardó i ha donat les gràcies al festival.

Seguidament, la periodista Anna Guitart ha estat l'encarregada de conversar amb Donna Leon per videoconferència

Leon ha explicat també que aquesta llarga trajectòria li ha donat la possibilitat d'explicar l'evolució i maduració dels personatges de la seva saga literària i que per ella això té molt valor, perquè li ha permès tenir una relació especial amb els lectors i que sentin les seves històries de forma més real.

Davant la pregunta de la crítica social que sempre hi ha a les seves novel·les, tot i ser de gènere negre i policial, Leon ha explicat que hi ha coses que van començar com una broma, com la primera vegada que va parlar d'ecologisme als seus llibres, i que en aquests trenta anys s'ha vist com la seva denúncia no era cap broma i que ha esdevingut un problema ben real. "La meva feina és escriure, no predicar. Jo només aspiro a fer un crit d'atenció als lectors, exposar les coses que estan passant al món i fer pensar", ha assegurat.

Donna Leon: "La meva feina és escriure, no predicar"
comentaris