31.07.2021 |
Territoris.cat

La Seu Vella acollirà les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó

Aquesta proposta cultural està organitzada per l'Associació de Moros i Cristians de Lleida, que reprèn la seva activitat després del confinament

noces2
La Seu Vella acollirà les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida celebra aquest diumenge 27 de setembre la catorzena edició de la recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó

L’activitat es farà a la nau central de la Seu Vella a partir de les 18.00 hores

Es tracta del primer acte públic que l’Associació realitza després que la pandèmia obligués a cancel·lar la Festa de Moros i Cristians del mes de maig.

Les entrades es van exhaurir en poc més d’un dia. En total només podran ser 160 cadires, un 30% de l’aforament de la nau central. I s’ha creat una llista d’espera per part de l’Ajuntament de Lleida, que és qui gestiona la inscripció obligatòria, per si a darrera hora hi ha vacants disponibles.

La representarà comptarà amb un protocol per garantir la seguretat sanitària dels participants i del públic. D’aquesta manera, hi haurà un control d’accés i un circuït d’entrada i sortida. L’accés es farà per la porta d’acollida de visitant del monument. Tanmateix, hi haurà control de mascaretes, rentat de mans i temperatura, i un segon control d’accés segons el llistat d’inscripció. En acabar, la sortida es farà per la Porta dels Fillols.

En total, més de mig centenar de festers participaran en les diferents escenes de la recreació d’aquest fet històric que retorna Lleida a l’any 1150, quan el mateix espai del Turó de la Seu Vella va acollir l’enllaç entre el Comte de Barcelona i la filla del rei d’Aragó.

La Seu Vella acollirà les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó
comentaris