El Xup Xup Solidari d'enguany ha recaudat 9.500 euros per la Fundació Arrels

Els programes “arrels” tenen com a objectiu atendre les necessitats individuals de persones amb problemàtica d’exclusió social a Lleida i promoure un procés de canvi personal i creixement que els permeti assolir una bona integració social
Imatge del Xup Xup Solidari a La Llotja de Lleida ©RG
photo_camera Imatge del Xup Xup Solidari a La Llotja de Lleida ©RG

Les societats gastronòmiques de Lleida Els Amics del BacallàEl Cauet del SegriàGastroBacus i Lo Tall, juntament amb l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida) i BO de Shalom van celebrar el passat dimecres la nova edició del sopar Xup Xup Solidari, una convocatòria gastronòmica que té com a objectiu recaptar fons per a la Fundació Arrels-Sant Ignasi. Els organitzadors van recuperar el format presencial després de les restriccions de la crisi sanitària, reunint 220 persones en La Llotja. La tretzena edició del Xu Xup va recaudar un total de 9.500 euros.

L'Esqueixada de bacallà, elaborada pels Amics del Bacallà, la Coca de ceba del Cauet del Segrià, el Paté de campanya de Lo Tall i Quiche Lorraine de Bo de Shalom, van obrir la proposta gastronòmica del Xup Xup. Els alumnes d'Eschotur Lleida van ser els responsables de la resta del menú, elaborant un trinxat de col i patata, amb botifarra negra i la seva rosta de cansalada, un estofat de vedella al vi negre, amb bolets i les seves verdures; i les postres que van consistir en un pastís de formatge.

Imatge del Xup Xup Solidari a La Llotja de Lleida ©RG
Imatge del Xup Xup Solidari a La Llotja de Lleida ©RG

Segons els impulsors de la iniciativa, el Xup Xup Solidari no seria possible sense la col·laboració d'empreses i entitats com Alemany, Batalla Cafès, bonÀrea, Codi 0, Oli de Juncosa de les Garrigues, Cadí, Raimat, Castillo de Monesma, Fruis de Ponent, LaGravera, Lloguers Sarri, Sanui Fruits, Mahou San Miguel i Plusfresc. També les entitats que hi participen La Torxa, Como Pomona, Castell de Raymat, Missatges, Gestió de Comunicació i Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll).

Fundació Sant Ignasi de Loiola  

Els programes “arrels” tenen com a objectiu atendre les necessitats individuals de persones amb problemàtica d’exclusió social a Lleida i promoure un procés de canvi personal i creixement que els permeti assolir una bona integració social. Així, les persones sense llar, amb addiccions, amb carències greus... reben suport i acompanyament per sortir de la situació en què es troben. 

Comentaris