03.10.2022 |

GlobaLleida s'integra en el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació

Segons Joan Talarn la integració de la marca GlobaLleida a la Diputació de Lleida, suposa integrar l'experiència dels darrers anys per ajudar a la creació d'un ens sòlid i amb capacitat financera per tirar endavant els projectes que el territori consideri necessaris
Ramon Roca, Paco Cerdà, Joan Talarn, Miquel Pueyo i Carles Gibert @JosepA.Pérez
Ramon Roca, Paco Cerdà, Joan Talarn, Miquel Pueyo i Carles Gibert @JosepA.Pérez
GlobaLleida s'integra en el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació

La Diputació de Lleida ha decidit integrar GlobaLleida dins el Patronat de Promoció Econòmica, una refundació segons els agents implicats, que preveu impulsar nous programes per contribuir a l’ambiciós projecte de transformació econòmica de les Terres de Lleida. La nova entitat es traslladarà de l'edifici de MercoLleida a les dependències de la Diputació pròximes i connectades amb les del Patronat de Promoció Econòmica.

Els agents implicats en el projecte GlobaLleida, Diputació, Paeria, sector empresarial, representats per Joan Talarn, Miquel Pueyo i Ramon Roca respectivament, acompanyats de Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, i Paco Cerdà, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de la Paeria, ha presentat aquest dilluns la transformació de GlobaLleida. 

Anunci de la refundació de GlobaLleida @JosepA.PérezJoan Talarn ha explicat que la integració de la marca GlobaLleida a la Diputació de Lleida, suposa integrar l'experiència dels darrers anys per ajudar a la creació d'un ens sòlid i amb capacitat financera per tirar endavant els projectes que el territori consideri necessaris. La refundació suposa també integrar el personal de la Diputació que fins ara estava adscrit a aquest ens per tal de guanyar en agilitat administrativa a l'hora de prendre les millors decisions per al teixit productiu. D'una banda, per ajudar a fixar la població al territori, i de l'altra, per estendre la seva capacitat d'influència i assessorament al món local i econòmic.

Talarn ha destacat que en el marc del nou projecte, la xarxa de Centres d’Empreses i Innovació (CEI) que es troben arreu de la demarcació disposarà d'una Oficina GlobaLleida, que oferirà a les comarques el catàleg de serveis i programes del nou ens per tal de poder implementar-los a escala local. Cada CEI disposarà d'una persona tècnica que farà d'enllaç amb les oficines centrals de GlobaLleida a la capital del Segrià.

Entre les atribucions que tindrà el nou ens, hi figuren la de potenciar programes propis, com són el 'T'acompanyem', el 'Lleida empresa emergent' i el 'Programa Enforma', així com la formació als tècnics del món local en matèria de promoció econòmica i desenvolupament local. També es vol crear una Oficina de captació d'inversions en la qual tinguin un paper destacat la Cambra de Comerç de Lleida i Tàrrega i que pugui comptar amb la participació de la Diputació, Generalitat, Paeria, Universitat de Lleida.

GlobaLleida tindrà un Consell Consultiu per a la Transformació Econòmica, amb participació del món empresarial i financer, però també de l'àmbit de les humanitats, per tal de disposar d'una mirada de 360 graus de la realitat econòmica de les terres de Ponent

Anunci de la refundació de GlobaLleida @JosepA.PérezEl president de GlobaLleida, Ramon Roca, ha agraït la tasca de les institucions i el personal que ha format part de l'ens i ha assenyalat que "es comença una nova etapa de continuïtat amb el que estàvem fent i amb la mateixa estratègia per tirar endavant les nostres comarques i el nostre país". Roca seguirà vinculat al projecte al capdavant del nou Consell Consultiu per a la Transformació Econòmica amb què comptarà aquest nou model i que estarà format per persones del món econòmic i empresarial i també de l'àmbit de les Humanitats.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha defensat que aquest “nou model de gestió compartida serà més eficient i més útil per a la ciutadania”, canalitzat en el cas de la Paeria a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria, que es potenciarà amb el tinent d’alcalde Paco Cerdà al capdavant. Pueyo ha dit que a partir de l'1 de juliol "no desapareix res", sinó que es fa "una transformació" que es traduirà en una redistribució de personal i de serveis de promoció econòmica basada en un "nou model de gestió i de cogovernança".

GlobaLleida s'integra en el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació
comentaris