Amb l'homenatge a Pau Riba, Lleida recupera el Festival MUD després de l'aturada del 2020

El Festival Músiques Disperses recupera dues de les propostes més properes que estaven programades l'any passat, Pau Riba i Cánovas, Adolfo y Guzmán), i s'afegeix una altra proposta propera i de gran qualitat com és l'artista Pigmy 
Miquel Pueyo i Jaume Rutllant presenten el Festival MUD
photo_camera Miquel Pueyo i Jaume Rutllant presenten el Festival MUD @Territoriscat

Lleida recupera el Festival Músiques Disperses (MUD) després de l'aturada del 2020 a conseqüència de la Covid-19, el certamen que des de fa dos anys s'impulsa directament des de la Paeria de Lleida, ha presentat aquest divendres un cartell, que també afectat per la pandèmia, està dedicat a propostes artístiques locals.

El Paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Cultura, Jaume Rutllant, van presentar la catorzena edició del Festival Músiques Disperses, el festival pioner de neo-folk a l'estat espanyol, i que se celebrarà a la capital del Segrià del 12 al 14 de març en l'escenari del Cafè del Teatre. El concert inaugural el protagonitzarà Pau Riba el divendres 12 de març, amb el que l'organització vol retre homenatge al mig segle del disc Dioptria.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo va explicar que el MUD va ser el primer festival cancel·lat en l'era pandèmica i enguany, atesa la situació sanitària, s'ha apostat per celebrar-la, però en una edició més abreujada per acomplir amb totes les mesures de seguretat i fer un petit pas que sigui previ al pas normalitzat que tots esperem tenir per a l'edició del 2022.

El paer en cap ha destacat que el festival està ara organitzat per l'Ajuntament de Lleida de forma exclusiva, després que Guerssen, creadors del festival, hagin passat a fer-ne únicament la direcció artística

El responsable de Cultura, Jaume Rutllant va destacar que es recuperen dues de les propostes més properes que estaven programades l'any passat (Pau Riba i Cánovas, Adolfo y Guzmán), i s'afegeix una altra proposta propera i de gran qualitat com és l'artista Pigmy.
 

Pau Riba, 50 anys del disc Dioptria @MUD

El Cafè del Teatre, escenari del MUD

Els concerts arrencaran al Cafè del Teatre el divendres 12 de març amb el reconeixement a Pau Riba commemorant els 50 anys del seu disc de culte Dioptria, en el qual l'acompanyarà la banda De Mortimers. Mig segle de l'edició del disc en català més celebrat de la història, un doble àlbum que aplega rock àcid, folk passat de voltes, ritmanblús i deliris tròpic-mediterranis com si estigués abduït per la música brasilera d'aquells anys, en versió nostrada.

Per  Comprar d'entrades podeu clicar en aquest enllaç

 Pigmy, el nou projecte de Vicente MaciáLa programació continua el dissabte dia 13, amb Pigmy, el nou projecte de Vicente Maciá, exguitarra, cantant i compositor de Carrots, que presentarà el seu nou disc 'Manifestación' acompanyat de la seva banda.

Cánovas, Rodrigo, Adolfo y GuzmánCánovas, Rodrigo, Adolfo y Guzmán tancaran el MUD el diumenge 14, tres músics que junt amb Rodrigo García, van formar el quartet conegut com a Cánovas, Adolfo y Guzmán, també coneguts per les sigles C.R.A.G. Amb la bellesa del seu folk-pop carregat d'harmonies vocals, han estat sempre comparats amb els mites nord-americans Crosby, Stills, Nash & Young.

Festival MUD 2021

PROGRAMACIÓ MUD’21

DIVENDRES 12 MARÇ

Cafè del Teatre

20 h. PAU RIBA “DIOPTRIA 50”

Preu: 15 euros (despeses de gestió incloses)

DISSABTE 13 MARÇ

Cafè del Teatre

20 h. PIGMY

Preu: 12 euros (despeses de gestió incloses)

DIUMENGE 14 MARÇ

Cafè del Teatre

20 h. CÁNOVAS, ADOLFO Y GUZMÁN

Preu: 15 euros (despeses de gestió incloses)

VENDA PRÈVIA ONLINE 

• Les reserves s’obriran el dia 19 de febrer a partir de les 13 h i es tancaran 30 minuts abans de l’inici de cada sessió si encara n’hi ha de disponibles.

• Un cop realitzada la compra no es retornarà l’import, excepte causa major justificada. 

• Porteu les reserves en pdf o format mòbil en els vostres dispositius electrònics, estalviareu paper i evitareu possibles mitjans de contagi.

• Segons la normativa vigent, totes les reserves hauran d’anar associades a un nom i un número de telèfon per poder tenir un registre d’assistències.

• Per evitar aglomeracions, es permetrà l'accés al recinte 30 minuts abans de l’inici de la sessió, de manera esglaonada i d’acord amb les instruccions del personal autoritzat.

• Es prega puntualitat. Un cop iniciada la sessió no es podrà accedir al recinte. 

NORMES D’ACCÉS I CONDICIONS COVID

• Per accedir a l’espectacle serà obligatori l’ús de mascareta.

• Es recomana neteja de mans amb hidrogel abans d’accedir al recinte.

• Si noteu algun dels símptomes de la CoViD-19, per seguretat quedeu-vos a casa.

• Respecteu les instruccions del personal en tot moment. Queda reservat el dret d’admissió en cas de no complir les indicacions del personal.

• Un cop assignat un seient, mireu de no moure-us-en per respectar la distància física entre persones.

• Com en qualsevol altre acte públic: apagueu els telèfons i dispositius que emetin so, no parleu en veu alta.

• No es permès l’accés de menjar ni begudes alcohòliques o ensucrades en el recinte. 

Comentaris