L'Aplec del Cargol inunda Lleida de música, alegria i sabor

S'espera fins a 200 mil visitants i es preveu que es consumiran 13 tones de caragols per la festa d'enguany
Inauguració del 42è Aplec del Caragol - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera Inauguració del 42è Aplec del Caragol - Foto: Jordi Vinuesa

Aquest divendres, l'Aplec del Caragol arrenca amb la reunió de colles i penons a la font del Passeig Central, un moment carregat d'entusiasme i eufòria mentre les penyes, amb les seves banderes alçades, marquen l'inici de la festa. Dirigit pel Postureig de Lleida, aquesta concentració ofereix un espectacle casteller i una vibrant xaranga. No obstant això, és a la nit quan l'esperit de la celebració s'accentua, amb el sopar de germanor organitzat per cada colla, marcant el punt de trobada per als amics i fins i tot familiars que comparteixen la mateixa taula, donant inici a la veritable festa. La nit de divendres es prolonga fins ben entrada la matinada amb una successió d'espectacles musicals per als participants.

Enguany, l'organització ha posat èmfasi en les futures generacions, inaugurant el matí de dissabte amb un espectacle dedicat especialment als joves collistes. "Busquem captivar els més joves perquè perpetuïn la tradició i transmetin el relleu a les noves generacions", així ho explica Joan Carles Mercader, vicepresident de l'Aplec. A més d'aquesta activitat juvenil, cada dia de festa està replet d'activitats destinades als més petits.

A les 12 del migdia, es realitza l'ofrena floral seguida d'una cercavila pel recinte de l'Aplec amb l'acompanyament de la xaranga Desmadrats i els Trabucaires del Trons. Durant la jornada, es programen diversos vermuts temàtics amb música en viu i es destaca el concurs del millor allioli casolà. No obstant això, l'element musical és omnipresent, amb una variada selecció de grups, DJ i cantants que no paren de fer música fins al matí de diumenge.

El diumenge al matí, la festa es reactiva amb una cercavila pels carrers de la ciutat, on les penyes desfilen al ritme de la música en directe, esperant que els veïns de Lleida els refresquin amb cubells d'aigua abans de tornar al recinte festiu. Durant el diumenge, també es programen molts vermuts musicals i activitats infantils. La conclusió de la festa arriba a les sis de la tarda amb una xarangada i la darrera concentració dels penons, acomiadant-se de l'Aplec del Caragol fins l'any vinent.

Comentaris