L'Escola Bressol Municipal Vailet de Lleida diu adéu a les famílies del barri del Clot

El centre tancarà definitivament les seves portes el 31 d'agost, després de 40 anys educant als infants del centre de Lleida

L'escola bressol municipal Vailet de Lleida.
photo_camera L'escola bressol municipal Vailet de Lleida. Fotografia: EBMLleidaenlluita.

L’Escola Bressol Municipal Vailet de Lleida -situada al carrer Enric Granados 16- convida als infants, famílies i veïnat del barri del Clot de les Granotes, i rodalies, a acomiadar-se del centre abans del seu tancament definitiu.

Les persones interessades ho podran fer fins al dia 22 de juny, de 12.00 a 16.30 hores, i els dies 23, 28, 29 i 30 de juny de 9.00 a 13.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores.

Les sinergies que han creat l’equip de la Vailet al llarg de 40 anys han fet que el centre sigui un dels pals de paller educatius d’aquest barri lleidatà

També ho podran fer avui divendres 18 de juny, de manera més lúdica, formant part de la seva festa de cloenda. Aquesta trobada, que s’iniciarà al voltant de les 19.00 hores, tindrà lloc al pati xalet de l’escola de Sant Josep de Calassanç.

Durant la festa de comiat, tindrà lloc l’acte de graduació de la 40a promoció d’infants de 0 a 3 anys que han passat per les seves instal·lacions. A més, es realitzarà una sessió de mim i tindrà lloc l’actuació d’Albert Show.

Concentració organitzada pel col·lectiu EBMLleidaenlluita el passat 21 de febrer.
Concentració del 21 de febrer de les famílies de les escoles bressol municipals de Lleida. Fotografia: EBMLleidaenlluita.

L’equip de la Vailet convida a participar d’un espai on deixar missatges de comiat i bons desitjos

En els darrers dies, l’equip professional de la Vailet ha rebut el suport i l’afecte de les famílies del barri, així com de les companyes de les altres escoles bressol municipals de la capital de Ponent.

Entre altres, amb banderoles plenes de missatges de comiat i agraïment, les quals han col·locat a l’entrada del centre.

La Paeria de Lleida materialitza el tancament de l’EBM Vailet per rescissió i no per renovació de contracte, quelcom encara resulta incomprensible pel seu personal

Cal recordar que el procés de tancament d'aquest centre educatiu, juntament amb el tancament de l’altra escola bressol municipal del barri del Clot, l’Escola Bressol Municipal Germans Grimm, s'ha vist emmarcat dins d'una gran polèmica d'ençà de la passada tardor. 

Tal com testimonien les professionals dels centres, i els portaveus de la plataforma EBMLleidaenlluita, durant el març del 2020 ja s'advertia a ambdós centres que no renovarien el seu contracte amb l'Ajuntament degut a irregularitats en la conceció. Una informació, transmesa també a les famílies afectades, que després es va negar públicament en les reunions mantingudes entre l'Ajuntament de Lleida i les famílies lleidatanes.

La possibilitat que s'efectués el tancament dels centres va donar lloc a dues concentracions el passat hivern, en les quals també es reclamava evitar l'encariment de les taxes de les escoles bressol municipals per al curs 2021-22

Temps i reunions després, es tornava a posar sobre la taula la possibilitat de tancament, apel·lant en aquest cas a la situació econòmica del consistori. A les persones usuàries, es donava 3 solucions: anar a una altra escola bressol municipal d'un altre barri (deixant de banda el sentit conciliador d'aquest servei), escolaritzar als infants a l'escola bressol La Faldeta (de la qual n'és titular la Generalitat, i es localitza al centre històric), o anar a una escola privada del barri, on la Paeria pagaria la diferència de quota respecte a la pública.

Remeis, tal com ens en donen testimoni els mateixos usuaris, on no han tingut l'assessorament i l'acompanyament proposat per part de la Regidoria d'Educació.

El tancament dels centres escolars bressols municipals del barri del Clot de Lleida aboca a les famílies a anar a centres privats o a desplaçar-se a altres barris, quelcom es contradiu amb la campanya de proximitat escolar que promou el consistori

Pel que fa l’Escola Bressol Municipal Germans Grimm, situada al carrer Mossèn Reig 4, clourà el curs 20-21 amb una festa particular adreçada al seu alumnat.

Concentració organitzada pel col·lectiu EBMLleidaenlluita el passat 21 de febrer.
Concentració del 21 de febrer de les famílies de les escoles bressol municipals de Lleida. Fotografia: EBMLleidaenlluita.

comentaris