Magnífic Fest reunirà a una cinquantena de bandes i artistes, en el recinte de les 'Firetes' i centre històric

El Magnífic Fest, se elebrarà al recinte firal ‘Les Firetes’ de Lleida del 15 al 18 de juny, i també incloura la Mostra Stellart destinada a grups i artistes emergents   
Presentació del segon Magnífic Fest de Lleida ©JosepAPérez
photo_camera Presentació del segon Magnífic Fest de Lleida ©JosepAPérez

El Magnífic Fest de Lleida es llança per aconseguir la seva posició de privilegi en el circuit d'esdeveniment musical rellevant, en una segona edició que se celebrarà del 15 al 18 de juny amb una programació de més d'una cinquantena de bandes i artistes. Camela, Dani Fernández, Viva Suecia, La Casa Azul o Dàmaris Gelabert seran algunes de les propostes del cartell que compartiran els escenaris que enguany estaran ubicats al recinte de les firetes. Amb la voluntat d'implicar a la ciutat els organitzadors també han traslladat al centre històric un seguit de concerts gratuïts destinats a la divulgació de bandes i artistes emergents.   

L'indie, el pop i el rock, fins a la música catalana, l'electro rumba i la música infantil aposten per una diversitat d'estils que permetin acaparar el mateix públic divers, l'organització ha posat a la venda 20.000 entrades

Presentació del segon Magnífic Fest de Lleida ©JosepAPérez
Presentació del segon Magnífic Fest de Lleida ©JosepAPérez

La proposta musical Magnífic Fest l'impulsen les empreses Line Up, La Traca Events i Cal Sortir 2020 amb el suport de Magna de San Miguel, l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida.

Segons explica Antoni Cabero de la Traca Events, Magnífic Fest té l'objectiu d'arribar a un públic divers a través d'un cartell "eclèctic amb una varietat de grups que van des del públic familiar fins al rock més actual, passant per l'indie i les variants de la música urbana actual".

Guanyar més capacitat i comoditat per als assistents

El Magnífic Fest enguany canvia d'ubicació i es trasllada de la Seu Vella al recinte de les firetes amb l'objectiu de guanyar més capacitat i comoditat per als assistents. En aquest espai s'instal·laran dos escenaris, un d'ells de 24 metres frontals, que permetran intercalar les actuacions i agilitzar el canvi entre artista i artista, segons han explicat els organitzadors.

Tot i aquest canvi d'ubicació, el Centre Històric de la ciutat manté part del protagonisme del certamen i serà l'escenari d'una quinzena de concerts gratuïts en diferents punts com són la pista de la Panera, la Seu Vella, el carrer Lluís Besa i altres espais que s'han d'acabar de concretar.

Oportunitat bandes emergents

El certament també vol obrir una porta a les oportunitats dels grups i artistes emergents amb la proposta Stellar, una mostra de grups emergents que tindrà lloc el divendres 16 de juny al Centre Històric i està obert a les bandes de Catalunya amb l'objectiu d'ajudar els grups emergents en el seu camí a la professionalització.

Presentació del segon Magnífic Fest de Lleida ©JosepAPérez
Presentació del segon Magnífic Fest de Lleida ©JosepAPérez

Les inscripcions s'obriran el pròxim 15 de març i de totes les bandes que s'hi apuntin un jurat format per un membre de Cases de la Música, un del Magnífic i un altre relacionat amb el món musical en seleccionarà 20. D'aquestes bandes, se n'acabaran escollint 6, 3 el jurat i 3 a partir d'una votació popular a través d'Instagram, que seran les que participaran en el Magnífic Fest. El grup que surti guanyador s'endurà un premi de 3.000 euros que es basa en un programa d'assessorament a la banda i una actuació al Lleida Music Festival.

Es posen a la venda les entrades

Els organitzadors ja han posat, de moment, 20.000 entrades a la venda, 5.000 per dia. De moment, els organitzadors han explicat que ja se n'han venut 1.300, de les quals 400 són abonaments de dos dies. També han explicat que aquesta edició serà "molt més global" i que una part important de la gent que ja ha adquirit les entrades vindrà d'arreu de Catalunya, Aragó i del País Vasc.

La programació

El festival arrencarà el dijous 15 de juny amb Camela, icònic grup espanyol i pares de la tecn-rumba. Divendres serà el torn a l'espai principal d'Arde Bogotá, Dani Fernández, Sexy Zebras, Gessamí Boada i dels grups lleidatans Sexenni i Selva Nua, mentre que al Centre Històric tindrà lloc l'Stellart, la mostra de grups emergents de Catalunya.

El cartell de dissabte presenta a Viva Suecia, la Casa Azul, Miranda!, Lal'ba, Boye, Mabel Flores i Dj Maadraassoo al recinte de les firetes i amb els concerts gratuïts al Centre Històric de Les Punsetes, Pena Máxima, Pinpilinpussies, Nasty Lovers i Ponent Roots.

El festival tancarà diumenge amb el Magnífics en família, una de les grans apostes d'aquesta edició adreçada al públic familiar i que comptarà amb les actuacions de Dàmaris Gelabert, Xiula, Xip Xap i Gürriones. El mateix dia també hi haurà les actuacions al Centre Històric de Shad Demn, Featherweight, Sandré i Dj Maadraassoo.

Comentaris